KEİG

KEİG: Pandemi sürecinde kadınların iş yükü arttı, çalışma koşulları ağırlaştı

KEİG, ‘Korona Salgınının Yarattığı Kriz Kadın Emeği Açısından Ne İfade Ediyor?’ başlıklı açıklamasıyla kadınların artan krizle birlikte katlanan sorunlarına dikkat çekti.

Örgütsüz ve kuralsız çalışma işyerinde taciz ve şiddeti artırıyor

KEİG’in düzenlediği ‘İşyerleri kadınlar için ne kadar güvenli’ başlıklı panelde işçi kadınların işyerlerinde yaşadığı taciz, cinsel saldırı, şiddet ve mobbinge dikkat çekildi.

GÜNÜN ÖNERİSİ: KEİG’den yerel yönetimlere öneriler...

KEİG, ‘belediyelerde toplumsal cinsiyet eşitliği yaklaşımının kurumsallaştırılması’ ve ‘kadınların sosyo-ekonomik hayata katılımı’ için yerel yönetimlere önerilerde bulundu.

Kriz döneminde kadınlar: Çalışma koşulları bozuluyor, refah düşüyor!

Kriz ve Kadın Çalışma Grubu krizin işçi kadınların iş ve ev yaşamını nasıl etkilediğine ilişkin raporunu yayımladı: Çalışma koşulları ağırlaşıyor, işten atma tehdidi artıyor, yoksulluk derinleşiyor.

Krizin yükünü kim çekiyor?

KEİG’in 'Kriz, Kadınlar ve Kadın Emeği' forumunda bir araya gelen kadınlar, “Önceki krizlerden neler öğrendik? Bu krizde bizi neler bekliyor?” sorularının yanıtını aradı.

Kriz, Kadınlar ve Kadın Emeği forumu

Kadın Emeği ve İstihdamı Grişimi, krizin kadınlara etkisi üzerine bir forum düzenliyor…

GÜNÜN DİKKATİ: En çok sanayi sektöründe çalışan kadınlar iş yaşamından çekildi

Kadın Emeği ve İstihdamı girişimi (KEİG) sitelerinde paylaştıkları içerikle en çok sanayi sektöründe çalışan kadınlar iş yaşamından çekilip evine döndüğünü söyledi.

Kadın emeği kayıt dışı, işsizlik yüksek, ev ve bakım hizmetleri kadının üzerinde

KEİG’in şubat ayında yaşamını yitiren Akademisyen Nuray Ergüneş anısına düzenlediği ‘kadın emeği’ söyleşisinde kadınların istihdama katılımı, üzerindeki toplumsal yükler tek tek değerlendirildi.

Belediye kreşleri kamu zararıymış

Sayıştay, büyükşehir belediyelerinin kreş hizmetine ‘kamu zararı dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de hizmeti kaldırdı. Kadın Emeği ve İstihdamı Girişimi konuya dair açıklama yayımladı.

KADIN İSTİHDAMINDA 3 YILLIK TABLO: Kadınların işgücüne katılımı ilk defa erkekleri geçti

Hükümetin kadın istihdamında 3 yıllık karnesi: Kadın istihdamı artıyor ama kadınlar işsizlikle karşı karşıya, güvencesiz işlerde çalışıyorlar ve istihdam politikaları yeterli olmuyor.

Hükümet kadınların çalışmasını ‘tali’ görüyor

Hükümetin kadın istihdamı konusundaki yükümlülüklerini içeren genelgede ne vardı, neden değişiklik yapıldı? KEİG’den Gülnur Elçik cevaplıyor...

Kadın politikası sosyal yardıma indirgeniyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesini değerlendiren Gülnur Elçik, bakanlığın sosyal yardım kurumuna dönüştürüldüğünü, kadın politikasının da ‘kermes politikasına’ dönüştüğüne dikkat çekti.