savaş karşıtı

'Ve kardeşi kardeşe kırdıran cellatların, Allah bin belasını versin!'

'Hiçbir değer ve ölçünün var olmadığı, insanlık erdeminden vazgeçildiği, aklın ve yüreğin sustuğu; kör, hayvani güdünün hükmettiği günler, günler... Son sayfa bir barış tiradı, bir çığlıktır adeta.'

Savaş karşıtı aktivist Anastasiia erkek arkadaşı tarafından öldürüldü

Rus savaş karşıtı aktivisti Anastasiia Emelianova, yaşadığı evde erkek arkadaşı tarafından katledildi. Anastasiia'nın arkadaşları, onun öldüğünü ölümünden dört gün sonra öğrenebildi.

Kaethe Kollwitz yolumuza ışık tutmaya devam ediyor

Kaethe Kollwitz tarafsız bir ressam değil daima kadınların, ezilenlerin ve işçi sınıfının yanında yer alan bir sanatçıdır. Eserleri savaşa, yoksulluğa karşı bir başkaldırıdır.

Hepimiz için, tüm dünya için en acil talebimiz ‘barış’

Öfkemizi, savaşı çıkaranlara yöneltelim. Emperyalist hesaplar, güç dengeleri uğruna şehirleri bombalayan, sivil halkı tehlikeye atanlara karşı birlikte “Barış istiyoruz” diyelim...

Kadın örgütleri: Savaş bitmeyen yıkım demek

Tezkerenin uzatılmasıyla savaşın 2 yıl daha devam edecek olmasına tepki gösteren kadın örgütleri bunun yeni göçlere, yoksulluklara, kadın ve çocuklar açısından bitmeyen şiddete yol açacağını belirtti.

22 Şubat 1943| Beyaz Gülerin en cesuru Sophie Scholl idam edildi

Güneşin parladığı bir günde hakkında idam cezası verilen bir kadın, başı dik Nazi yargıcına dönerek haykırdı: ‘Bir gün bizim durduğumuz bu yerde siz duracaksınız.’

11 Şubat 1903 | Savaş karşıtı, Glasgow kira grevi direnişçilerinden Rose Kerrigan doğdu

Savaş karşıtı, Büyük Britanya Komünist Partisi (CPGB) üyesi Rose Kerrigan 11 Şubat 1903'te İrlanda'da doğdu,10 Temmuz 1995'te öldü.

Yoksulluğu, acıyı, gerçekliği tasvir eden kadın, Kaethe Kollwitz

İnsanlık tarihinin en vahşi dönemine tanıklık eden, bu vahşilikleri yaşamında da deneyimleyen Kaethe Kollwitz devrimci bir kadındı.

Barışı çocuklara nasıl anlatacağız?

Savaşın vahşetini duyarsızlaştırıcı bir açıklıkla resmetmek yerine ‘etkileyici/hakiki’ olmanın çocuk odaklı yolları üstüne incelikle düşünmek daha uygun görünüyor.

Barışı çocuklara nasıl anlatacağız?

Savaşın vahşetini duyarsızlaştırıcı bir açıklıkla resmetmek yerine ‘etkileyici/hakiki’ olmanın çocuk odaklı yolları üstüne incelikle düşünmek daha uygun görünüyor.

GÜNÜN ŞARKISI: Benim sana verecek bir oğlum yok paşa

“Beni iyi dinle paşa. Benim sana verecek bir oğlum yok. Al bombanı, sür tankını. kolaysa sen öl.” Savaşa ve tüm savaş politikalarına karşı, yaşamı seçtiğimizi anlatan şarkılardan biri...

Faşizme karşı desenler: Kathe Kollwitz’in kalemiyiz!

Kimi zaman çocukların “ekmek” diye bağırışı yükselir gravürlerinden, kimi zaman bir annenin ölü çocuğunun çıplak bedenini sararkenki acısını çarpar suratınıza... “Artık kimse savaşta ölmemeli”