6 yıl önce babası için katıldığı 1 Mayıs’a bugün çocuğunun geleceği için geldi
6 yıl önce babasının kıdem tazminatı için onunla birlikte 1 Mayıs mitingine gelen Nazlı Tekin Çimendağ, bugün oğlu Devrim Ata Çimendağ için 1 Mayıs’a katıldı.

Denizli’nin en eski şirketlerinden biriyken 6 yıl önce yaşanan kriz sonrası bünyesinde çalışan işçileri işten atarak mağdur eden Denizli Basma ve Boya Sanayinde (DEBA) çalışıyordu Abdullah Tekin. 6 yıl önce babasının kıdem tazminatı için onunla birlikte 1 Mayıs mitingine gelen kızı Nazlı Tekin Çimendağ, bugün oğlu Devrim Ata Çimendağ için 1 Mayıs’a katıldı. Nazlı bugün çocuğunun geleceği için alandaydı.

Bundan 6 yıl önce hem babasının hem de geleceği olan kıdem tazminatı ve maaşları için alanlarda olduklarını ifade eden Çimendağ; “Büyüklü küçüklü sesimizi duyurmak için elimizden geleni yaptık ama bu düzende başarılı olamadık. Kulaklarını tıkadılar görmediler. Oradan alınacak; işçilerin hakları çoğumuzun geleceğiydi, onu da bırakalım emeğimiz alınterimiz kaldı” diye konuştu. Bugün ise çocğunun geleceği için 1 Mayıs alanında olan Nazlı şöyle devam etti; “Bugün ise oğlum için ses olmaya çıktım meydanlara bir anne olarak. Oğlumu bu düzende nelerin bekledigini bilmemek imkansız. O yüzden bugün oğlum için, sesimizi duyurmak için çıktık meydanlara.”


‘BOZUK DÜZENİN BAŞINDAKİLER KADINLARDAN KORKUYOR!’

Kendisinin işçi çocuğu olduğunu belirten Nazlı; “Ben işçi çocuğuyum benim oğlum da öyle. Bu düzen böyle gitmesin, el ele verilip düzelsin diye çıktım. Diplomalı da olsa işçi de olsa aynı haksızlıklara usülsüzlüklere maruz kalacak benim oğlum. Bir anne olarak ona iyi bir gelecek sunmak için elimden geleni yapacağım. Amacımız el ele verip çocuklarımıza iyi bir gelecek kurmak. Çünkü ben bire bir yaşadım, işveren ve onun alkışçıları duymuyor...” dedi. Çimendağ konuşmasını şöyle sonlandırdı; “Bizim yetiştireceğimiz nesiller bizim yolumuzu aydınlatacak nesiller olsun. Bilinçli anneler ve kadınlar olarak nesillerimizi düzgün ve bilinçli yetiştirirsek her şey daha farklı ve güzel olur. Bozuk düzenin başındakiler o yüzden kadınlardan ve annelerden korkuyor, bastırmaya çalışıyor. Kadın bilir öğrenir ve direnirse yetiştirdiği nesiller de aynı olur ve çoğalırız. O yüzden 6 yıl önce babam bugün oğlum ve tüm çocuklar için sesimizi yükselttik.”


İlgili haberler
Menemen Kent2’li kadınlar 1 Mayıs’a hazırlanıyor

Mahallelerinde yapacakları bir yürüyüşle 1 Mayıs’a katılmaya hazırlanan Menemen Kent2’li kadınlar, k...

Pamukkale Ekmek ve Gül grubundan 1 Mayıs öncesi ‘E...

Pamukkale Üniversitesi Ekmek ve Gül Kadın Grubu, 1 Mayıs öncesinde Emek Şiirleri gecesi düzenledi.

İL İL 1 MAYIS 2019: Kadınlar krize, şiddete, eşits...

1 Mayıs’ta işçi ve emekçiler, yurdun dört bir yanında krize, sömürüye ve eşitsizliğe karşı alanlara...