‘8 Mart’ta gücümüzü ortaya koyarsak, bunu sandığa yansıtabiliriz’
Esenyalı’da işçi, emekçi, muhtar adayı kadınlar Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinin düzenlediği kahvaltıda buluştu. Yerel seçimlerin konuşulduğu kahvaltıda 8 Mart’a çağrı da vardı.

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinin yerel seçimler ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde düzenlediği kahvaltıya mahalledeki işçi ve ev emekçisi kadınların yanı sıra Esenyalı Mahallesi Muhtar Adayı Sabahat Akyıldırım, Aydıntepe Mahallesi Muhtar Adayı Ayşegül Duran, CHP Pendik Kadın Kolları, EMEP Kartal İlçe Başkanı Hülya Özdemir, Erzurum Çat Derneği Kadın Kolları katıldı. Kahvaltıda söz alan adaylar hepsi özellikle siyasette kadın temsilinin önemine vurgu yaptı. Kadınların taleplerinden de bahseden adaylar, pazar yeri, ücretsiz kreş ve etüt merkezleri ile kadınların bir araya geleceği sosyal aktivite alanlarının talepler arasında olduğunu söyledi.

Esenyalı Mahallesi Muhtar Adayı Sabahat Akyıldırım; mahallede bir araya geldiği kadınların sorunlarını, taleplerini görünür kılmak amacıyla aday olduğunu anlattı: “Kadınlarımızın birçoğu kadın muhtar adayına çok olumlu bakıyor. Çünkü bir kadın muhtara yaşadıkları sorunları daha rahat ifade edebileceklerini söylüyorlar. Kadınlarımız her şeyi başarabilecek güçte. Birbirimize kenetlenebilir, destek olursak kadınlar olarak birçok şeyi başarabileceğimize inanıyorum.”

‘SİYASETİN ERKEK EGEMEN YAPISI DEĞİŞMELİ’

Aydıntepe Mahallesi Muhtar Adayı Ayşegül Duran ise erkek egemen siyasete öfkeliydi: “Ülkede siyasetin erkek egemen yapısı yüzünden kadınlara öncelik tanınmıyor, seçime katılabilme hakkım olduğu halde erkekler tarafından engellenmek istendim. Ancak bu yapı değişmeli düye düşündüm ve 5 aya yakın bir süreçtir yürüttüğüm çalışmada birçok kadınla yan yana gelerek kadınların sorunlarını, taleplerini dinledim. Ben kadınların her şeyi yapabileceğine inanıyorum. Kadınlar olarak yeter ki gücümüzün farkına varalım” dedi.

Etkinlikte konuşan kadınlardan biri de Emek Partisi Kartal İlçe Başkanı Hülya Özdemir’di. Özdemir kadınların, artan şiddet ve taciz olaylarının yanı sıra çocukları için de gelecek kaygısı taşıdıklarını söyledi. “Aslında kadınlar yan yana geldiklerinde değiştirebileceklerinin farkındalar, o yüzden kadınların bilinçlenmesini siyasetin içinde yer almasını istemiyorlar. Kadınlar bir mahalleyi, ilçeyi, bir ili, ülkeyi yönetebilir. Seçilenler bizden farklı değiller, onları da biz seçtik. Kadınların, çocukların, gençlerin talepleri ve sorunlarına çözüm bulmak için çalışmak zorundalar. Biz kadınların yan yana duruşu ve gücü bunu onlara hatırlatacak” diye konuşan Özdemir, kadınları dayanışma içinde olmaya çağırdı.


8 MART’TA SOKAĞA, 31 MART’TA SANDIĞA

Etkinliğe katılan kadınlardan biri çocuğunun istismara uğradığını söyleyerek mahkeme sürecinde ve öncesinde yaşadıklarını aktardı. “Kadınlar bir sorun yaşadığında ilk olarak çözüm bulabilmek için muhtara gidiyor. Sizlerin de bu sorunlara daha duyarlı yaklaşacağınıza inanıyorum” diyen anne, 13 Mart’ta görülecek istismar davası için de çağrı yaptı.
Son olarak 8 Mart yaklaşırken 8 Mart’a çağrı yapan Adile Doğan şunları söyledi: “8 Mart’ta dayanışma ile yan yana gelip sözümüzü birlikte söyleyip sorunlarımızı, taleplerimizi gücümüzü ortaya koyarsak bunu sandığada yansıtabiliriz. Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği olarak 2 Mart’ta gerçekleştireceğimiz Dünya Emekçi Kadınlar Günü şölenimize tüm kadınları davet ediyoruz.”

İlgili haberler
8 Mart hediye beğenme günü değil

Sendikalı fabrikalarda hediyeler dağıtarak yapılan kutlamalar kadınları beklentiye sokuyor. Kadınlar...

8 MART’A KADAR HER YERDE KADIN İŞÇİ BULUŞMALARI: G...

Onlar çözülemeyen sorunları ailenin sırtına, yani ‘ailenin lokomotifi’ diye adlandırdıkları kadınlar...

Esenyalı’da kadınlar yan yana geliyor

Esenyalı’da kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde bir araya geliyor.