Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürü çocuk istismarı suçuyla gözaltında
Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Kösedağ birçok çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Kösedağ’ın Ağrı'da çok sayıda çocuğa istismarda bulunduğu iddia edildi. Gazeteci Metin Cihan’ın sosyal medya hesabı üzerinden gündeme getirdiği olayın ardından açıklama yapan Ağrı Valiliği, Kösedağ hakkında soruşturma başlatıldığını ve gözaltına alındığını açıkladı.

X hesabı üzerinde paylaşım yapan Metin Cihan, “Çocukların elindeki deliller şüpheye yer bırakmayacak kadar açık. Bir çocuk istismarı, şahıs bakanlığın kültür ve turizm il müdürü. Aynı zaman da bir spor federasyonu yöneticisi. Çocuk sporcuları götürdüğü kamplarda, etkinliklerde ya da otele çağırarak bunları yapıyor. İfşa etmeye karar veren çocukların elindeki deliller şüpheye yer bırakmayacak kadar açık. Peki neyin çelişkisini yaşıyorum? Bunun artık alıştığımız bir şey olmasından inanılmaz rahatsızlık duyuyorum. Adıyla sanıyla paylaştığımda (ki bilirsiniz çekinmem) sansasyon yaratacak, elbette büyük bir tepki görecek, yerin dibine girecek, bakanlık görevden alındığını açıklayacak, bağlı olduğu federasyon da bunu yapacak, şahıs sosyal medya hesaplarını kapatıp kaybolacak. Nüfusuyla mahkemede cezası hafifletmeye çalışacak ve konu kapanacak. Alıştığımız şey bu. Ta ki yeni biri ifşa olana kadar, bunu kabullenemiyorum…” ifadelerine yer verdi.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Konuya dair açıklama yayımlayan Ağrı Valiliği, "Bazı sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlara istinaden valiliğimizce açıklama yapılması gereği duyulmuştur. Bahse konu olayla ilgili; İlimizde görev yapan il müdür vekili hakkında ivedi bir şekilde soruşturma işlemlerine başlanılmış olup adli soruşturma neticesinde 23.12.2023 tarihinde gözaltına alınmıştır. Ayrıca idari soruşturma kapsamında ilgili kişi görevden uzaklaştırılmış ve olayı soruşturmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından iki müfettiş görevlendirilmiştir. Olayla ilgili tahkikat devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Çocuğa istismarda bulunan sanık ‘Bir erkek olarak...

6 kişinin organize ettiği iddia edilen istismar olayında sadece 3 kişi yargılanırken sanık, çocuğun...

‘İstismar toplumsal sorundur’

Çocuk istismarı hormonlar veya biyolojik etkiler ile değil, devlet politikaları ve ataerkil zihniyet...

Çocuk istismarına karşı Bakanlığın bir çalışması y...

Kadınların çocuk istismarlarının önlenmesine dair gönderdiği imzalara Bakanlıktan itiraf gibi yanıt:...