Akademisyen Bedri Gencer yine İstanbul Sözleşmesi’ni hedef aldı
Yıldız Teknik Üniversitesinde görevli akademisyen Prof. Dr. Bedri Gencer, İstanbul Sözleşmesini hedef alan açıklamalarına yenisini ekledi.

Cinsiyet eşitliğini güvence altına aldığı için çeşitli gerici kesimler tarafından hedef gösterilen İstanbul Sözleşmesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan feshedilmesi de sözleşmenin hedef alınmasının önüne geçmedi. Daha önce çocuk yaşta evlilikleri meşrulaştıran söylemleriyle gündeme gelen Yıldız Teknik Üniversitesinde görevli olan akademisyeni Bedri Gencer bu kez sosyal medya hesabından “Sonunda toplumun temeli aileyi yıkma peşindeki azgın azınlığın değil, milletin sağduyu sesi galip geldi. Ailenin idam fermanı İstanbul Sözleşmesi yırtıldı. Artık geleceğimize daha ümitli bakabiliriz” paylaşımında bulundu. Gencer’in açıklamasına YTÜ öğrencileri sosyal medyadan tepki gösterdi.

  
EMEK GENÇLİĞİ: GENCER GÖREVDEN ALINSIN

Konuya ilişkin açıklama yapan YTÜ Emek Gençliği ise açıklamaya tepki göstererek Gencer’in derhal görevden alınmasını talep etti. YTÜ Emek Gençliği’nin açıklaması şu şekilde:

“20 Mart gecesi Resmi Gazete’de yayınlanan İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanlığı tarafından feshi, sözleşmenin iptali tartışmaları süresince kadınlarda var olan öfkeyi artırarak aynı gün Türkiye’nin dört bir yanında bizleri yan yana getirdi. Hep birlikte ‘Kararı geri çek, İstanbul Sözleşmesi’ni uygula!’ dedik. Üniversitemizde ise hala öğretim görevine devam eden ve herkes tarafından skandal olarak karşılanan sosyal medya paylaşımları ile tanıdığımız Bedri Gencer geçtiğimiz sene üniversite yönetimi tarafından bir süreliğine derslerine ara verdirilmiş ancak sonra görevine yeniden devam etmişti. İstanbul Sözleşmesi’ni ‘Aileye saldırı’ gibi nitelemelerle pek çok kez hedef alan Bedri Gencer, sözleşmesinin kaldırılmasının ardından “Sonunda toplumun temeli aileyi yıkma peşindeki azgın azınlığın değil, milletin sağduyulu sesi galip geldi. Ailenin idam fermanı #İstanbulSözleşmesi yırtıldı. Artık geleceğimize daha ümitli bakabiliriz. Teşekkürler Sayın @RTErdogan” şeklindeki paylaşımıyla bir kez daha tarafını göstermiş oldu.

Yaşamın pek çok alanında kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için var olan, bu temelde de cinsiyetler arası eşitsizliğin biraz da olsa önüne geçebilecek önemli kazanımlardan biri olan İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmek açıkça kadına yönelik şiddetin, kadın cinayetlerinin ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin artması için kapının sonuna kadar aralanmasıdır. Bilim dışı ve toplumsal eşitlik karşıtı söylemleriyle tanıdığımız Profesör ünvanlı Bedri Gencer ile siyasal düzlemde AKP ve politikaları her gün yeniden birbirini desteklemektedir. Bilimsel bilgi adına hiçbir kaygısı olmayan, dini referanslarla kadınların toplumsal eşitlik mücadelesine düşmanlık eden bu şahıs bir an önce görevinden alınmalı, akademideki bilimsel ve demokratik unsurlar bugünden korunmalıdır. YTÜ’de kadın düşmanı profesöre yer yok!”

İstanbul Sözleşmesini cinsiyet eşitliğini, insanlığın, milletin ve ailenin imhası projesi olarak nitelendiren Gencer, tartışmaya açıldığında da sözleşmeyi hedef alan paylaşımlarda bulunmuştu.

Fotoğraf: Ekran görüntüsü öğrencilerin sosyal medyada paylaştığı görüntüden alınmıştır.

İlgili haberler
YTÜ’lü öğrenciler Prof. Bedri Gencer’in görevden a...

YTÜ’de okuyan öğrenciler, depremi çocuk evliliklerinin yasaklanmasına bağlayan Prof. Dr. Bedri Gence...

İstanbul Sözleşmesi bizim demek için ses çıkarıyor...

21 Mart Pazar saat 21.00'da balkonlarımızda, pencerelerimizdeyiz ve İstanbul Sözleşmesi için ses çık...

Kadın katliamının suç ortaklığı: İstanbul Sözleşme...

İstanbul Sözleşmesi'ni feshetmek, milyonlarca kadının hayatının ve milyonların ortak iradesinin tek...