AKP'li belediye başkanının hakaret ettiği kadın işçi konuştu: Görüntüler, yaşananların üçte biri
Gürgentepe Belediye Başkanı Yaşar Şahin’in makamında hakaret ettiği ve sendikadan istifa etmedikleri için işten attığı belediye işçisi Sevinç Karaca, "Görüntüler, yaşananların üçte biri" diye konuştu.

Ordu, Gürgentepe Belediye Başkanı Yaşar Şahin’in makamında hakaret ettiği ve sendika değiştirmedikleri için işten attığı belediye işçilerinden Sevinç Karaca, "Görüntüler, yaşananların üçte biri; ne hakaretler, ne tehditler" dedi.

Ordu Gürgentepe’de AKP'li Belediye Başkanı Yaşar Şahin'in iki kadın işçiye sendika değiştirmeleri için baskı yaptığı ve işçilere hakaretler ederek işten kovduğu görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde Belediye Başkanı Yaşar Şahin'in "Ben belediye başkanı olarak bu şirketinde müdürü olarak, yetkilisi olarak diyorum ki; siz bu sendikadan istifa edin. Ben dediğimi yaptırmazsam yaşatmam. Bu kadar basit" diyerek işçileri tehdit ettiği ve odadan kovduğu görüldü.

"HAKKIMI SAVUNUYORUM DEDİĞİMDE AĞIZA ALINMAYACAK HAKARETLER ETTİ"

Yaşar Şahin'in hakaret ve tehditlerine maruz kalan belediye işçisi Sevinç Karaca yaşadıklarını Halk TV'den İsmail Saymaz'a anlattı. Karaca, 2017'de temizlikçi olarak belediyeye girdiğini, taşerondan kadroluya geçtikten sonra eski Başkan Yener Yalçınkaya'nın isteği ile sendikaya üye olduklarını belirtti. Karaca, "Yaşar Şahin gelince 'Sendika istemiyorum, istifa etmeyenlerin gereğini yaparım' dedi. 7-8 kişi istifa etti. Diğerleri etmeyince çağırıp toplantı yaptı, tehditkar konuşmaları oldu" dedi. İstifa etmediğini belirten Karaca, "O görüntülerdeki (yaşananların) üçte biri. Ne hakaretler, ne tehditler... O (olay) hariç üç kez odasından kovdu. Görüntülerin çekildiği gün önce toplantı yaptı. İstifa etmeyenleri kırmızı kalemle çizmişti. En sonda ben vardım. 'Etmiyorum' dedim. Kovdu beni. Öğleden sonra çağırdı. Öğleden sonraki konuşma o video işte" diye konuştu.

Karaca, "Kaç kez bu muameleye maruz kaldınız?" sorusuna ise "Dört kez. 'Kuş kadar beyninizle başkanla uğraşabileceğinizi mi zannediyorsunuz' (diyordu.) 'Başkanım, ben hakkımı savunuyorum. Niye böyle yapıyorsunuz' dediğimde deliriyordu. Ağza alınmayacak hakaretler söylüyordu" diye cevap verdi.

Daha sonra işten çıkarıldığını anlatan Karaca, "Ev aldım, borçluyum. Çocuklarım okul okuyor. Tek maaşla geçinme şansın zor. Mecbur. Bir de psikoloji..." diyerek 22 yıllık emeğini bırakarak Gürgentepe'yi terk ettiğini ve Ordu'ya taşındığını, tekstil atölyesinde makinacı olarak çalıştığını belirtti.

"İŞİMİ GERİ İSTİYORUM"

Mahkemeyi kazandığını ancak AKP'li Yaşar Şahin'in "Mahkemeyi kazansalar bile belediyenin kapısından içeri sokmayacağım" dediğini aktaran Karaca, "Arkadaşlarımla birlikte işimi geri istiyorum. Büyük bir haksızlığa uğradım" dedi.

Bu süreçte kaymakam, vali, büyükşehir belediye başkanıyla da görüştüğünü, AKP'li iki vekilin videoyu gördüğünü de belirten Karaca, "İlgileneceğiz' dediler. Bir buçuk yıl oldu, hala ilgileniyorlar" diyerek tepkisini dile getirdi.

AKP'nin Gürgentepe Kadınlar Kolu yönetiminde olduğunu ancak yaşadıklarının ardından ayrıldığını ifade eden Karaca, "Üyeliğim olmaz bu saatten sonra, olamaz. Gerçek bu. Allah'ın bildiğini kul da bilsin" diye konuştu.

Fotoğraf: Ekran görüntüsü

İlgili haberler
AKP'li belediye başkanının hakaret ettiği kadın iş...

Gürgentepe Belediye Başkanı Yaşar Şahin’in makamında hakaret ettiği ve sendikadan istifa etmedikleri...

Bakırköy Belediyesi işçilerinden mektup var: Heyec...

Grevdeki Bakırköy Belediyesi işçisi kadınlar, direniş alanından umutlarını, mücadelelerini, talepler...

AKP'nin kadın politikaları gölgesinde sığınmaevler...

83 milyonluk Türkiye nüfusunda sığınmaevi sayısı 148, kapasitesi ise 3 bin 576. Sığınmaevlerinin bu...