Amcasının istismarına maruz kalan çocuk: Tehdit ediliyorum
Mardin’de amcası Osman Ç.’nin cinsel istismarına maruz kalan çocuk tehdit edildiğini söyleyerek adalet istedi.

İsviçre’den Mardin Kızıltepe ilçesindeki akrabalarını ziyarete geldiği dönemde amcası Osman Ç.’nin cinsel istismarına maruz kalan 17 yaşındaki Z.Ç., şimdi de tehdit edildiğini söyledi.  

‘İNKAR ETTİLER, HEPSİ BİLİYORDU’

Z.Ç. yaşadıklarını şöyle anlattı: "Hiçbir zaman amcamın bana bunu yapabileceğini düşünmemiştim. Sonra her şeyi inkar ettiler. Bana, 'deli' dediler. Tüm ailesi bana karşı oldu. Oysa hepsi kardeşlerinin bana bunu yaptığını biliyorlardı. Babam bana destek olmadı. Sadece ablam ve annem destek oldular."

Z.Ç., devamında "Osman çatıya çıkmamı istedi ve bunu kimseye anlatmamamı söyleyerek, tehdit etti" dedi.

‘BAŞKALARINA DA AYNISINI YAPMIŞ’

Halası olan Songül’ün istismar ve tehditten haberdar olduğunu sözlerine ekleyen Z.Ç., "Ben oradayken kimseye anlatmamam için beni tehdit etti. Ben de kimseye anlatmak istemedim. Bana asla inanmayacaklar dedim. Çünkü daha önce de başka kızlara yapmış aynısını. Kimsenin amcamın bana bunu yaptığına inanacağını düşünmedim. Ablam ve annemin kötü olmasını da istemedim. İyi değildim, intihar etmek istedim. Büyük bir boşluktu taki ablam bana 'bu adam neden seni her zaman arıyor' diye sorana kadar. Ondan sonra ablama anlattım. Bana destek oldu. Kendimi daha iyi hissetmemi sağlamaya çalıştı. Polise gittim ama o kaçtı. Her şeyi yapmaya çalıştım. Adaletin sağlanmasını istedim" diye konuştu.

‘BUNU SAKLAMAYIN, MÜCADELE EDİN’

Z.Ç., sözlerini şöyle anlattı: “Başka kızların benim yaşadığımı yaşamasını istemiyorum. Adaletin sağlanmasını, böylesi insanların yaptıklarının bedelini ödemesini istiyorum. Benzer şeyleri yaşayan genç kızlara sesleniyorum, bu sizin suçunuz değil. Mücadele etmekten vazgeçmeyin. Bu mücadeleyi başka kızların benim yaşadıklarımı yaşamamaları için yürütüyorum."

Kaynak: MA


İlgili haberler
Hindistan’da hızla yayılan koronavirüs salgını ‘ço...

Her yıl 1 buçuk milyon kız çocuğu, ailelerin zoruyla evlendirildiği Hindistan’da, virüs sonrası yaşa...

Antalya’da kadınlar ‘çocuk istismarının affı olmaz...

Antalya Kadın Platformunun çağrısıyla kadınlar meclise getirileceği öngörülen ‘Çocuk istismarına evl...

Antep’te 14 yaşındaki çocuk istismara maruz kaldı

Antep'te bir radyoda sunuculuk yapan 55 yaşındaki Nuri Ö. 14 yaşındaki bir çocuğu istismara maruz bı...