Ankara’da bir kadın, kızına ve kendine şiddet uygulayan eşini öldürdü
Ankara’da eşi Ali Akgün’ü öldüren 75 yaşındaki Nimet Akgün’ün ‘Bana ve kızıma şiddet uyguluyordu, dayanamayıp öldürdüm’ dediği öğrenildi.

Ankara’nın Mamak ilçesinde Nimet Akgün (75), kendisine ve kızına şiddet uygulayan eşi Ali Akgün’ü (80) öldürdü. Nimet Akgün’ün “Bana ve kızıma sürekli şiddet uyguluyordu. Ben de dayanamadım öldürdüm” dediği öğrenildi. 

‘SÜREKLİ ŞİDDET UYGULUYORDU’

DHA’da yer alan habere göre Nimet Akgün, engelli kızı Nurgül Akgün (50) ile birlikte karakola götürüldü. Emniyetteki işlemleri devam eden Nimet Akgün’ün ifadesinde “Bana ve kızıma sürekli şiddet uyguluyordu. Ben de dayanamadım öldürdüm” dediği öğrenildi.

Mahalle Muhtarı Seher Erdem ise “Öldüren teyzemiz bana sürekli gelirdi. Eviyle ilgili maddi açıdan sıkıntılar yaşadığını ve yemek yapamadığını söylerdi. Biz de ona belediyeden yemek yardımı alıyorduk. Engelli bir kızı vardı. Sürekli beraber gezerlerdi. Kızın herhangi bir saldırganlığı yoktu. Sokakta herhangi bir şiddete şahit olmadık; ama teyzenin anlattığına göre eşi evde kendilerine şiddet uyguluyordu. Teyzemiz, eşinin daha çok kızını dövdüğünü söylüyordu” diye konuştu. Apartman yöneticisi Ali Şimşek de aile ile yaklaşık 20 yıldır komşu olduklarını belirterek, “Ailenin evinden çoğu zaman yüksek sesler geliyordu” dedi.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Şiddetten kaçan göçmen kadınların hikayesi...

Göçmenler bu ülkenin bir parçası artık, birlikte yaşayacağız ve birlikte daha güzel bir hayat için m...

‘Kadına yönelik şiddete ve istismara sessiz kalma!...

KOÜ Ekmek ve Gül Kadın Çalışmaları Atölyesi 25 Kasım’ın ardından peş peşe yaşanan şiddet, taciz ve i...

Biz şiddeti konuşurken iki kadın daha öldürüldü!

Biz Antep’te şiddete karşı neler yapabileceğimizi, nasıl bir araya geleceğimizi konuşurken 2 kadın d...