‘Annem Fatma ve teyzem Habibe için adalet istiyorum’
Cezaevinden ‘izinli’ çıkarak iki kadını öldürdü Göksel Sağlam. Teyzesi ve annesi öldürülen Figen Akta dava öncesi dayanışma çağrısı yaptı: ‘Annem Fatma ve teyzem Habibe için adalet istiyorum.’

İzmir Çiğli'de cezaevinden izinli çıkıp eski eşi Habibe Çevik ile Çevik'in kardeşi Fatma Akta'yı öldüren Göksel Sağlam hakkında açılan davanın ilk duruşması 13 Aralık’ta görülecek. Fatma Akta’nın kızı Figen Akta, katilin cezaevinden izinli çıkarak cinayetleri işlediğine dikkat çekerek 13 Aralık’ta görülecek dava öncesi adalet için tüm kadınlara dayanışma çağrısı yaptı.

19 Haziran 2019’da Menemen’de bulunan açık cezaevinden izin alarak boşadığı eşi Habibe Çevik ile eski baldızı Fatma Akta’yı öldüren Göksel Sağlam’ın yargılanacağı davanın ilk duruşması 13 Aralık’ta görülecek. Karşıyaka 3. Ağır Ceza Mahkemesinde saat 14.20’de görülecek davada katil Göksel Sağlam kasten öldürme suçundan dolayı hakim karşısına çıkacak. Dava öncesi konuştuğumuz öldürülen Fatma Akta’nın kızı Figen Akta, “Ben annemden daima güçlü durmayı öğrendim. Çünkü benim annem emekçiydi. Tüm kadınları da dava günü dayanışmaya çağırıyorum” dedi.

Fatma Akta ve Figen Akta

CEZAEVİNİN BÜYÜK İHMALİ
Teyzesini ve annesini erkek şiddeti sonucu katledilen Figen Akta, Denizli’de Pamukkale Üniversitesinde okuyor. Teyzesinin eski eşi Göksel Sağlam’ın nafaka ödemediği için cinayetten 3 ay önce hapis cezası aldığını hatırlatan Akta “Sağlam ile teyzem 6 yıl önce boşanmış ve hakkında uzaklaştırma kararı verilmişti. Ancak Sağlam, cezaevinden izin alarak gideceğini belirttiği adres, teyzemin uzaklaştırma kararı aldırdığı adres. Cezaevi yönetiminin uzaklaştırma kararı olan bir adrese gideceğini beyan etmesine rağmen izin vermesi büyük bir ihmal. Cezaevi izin vermemiş olsaydı belki de annem ve teyzem yaşıyor olacaktı” diyerek ihmale dikkat çekti.

Habibe Çevik

‘CİNAYETİ ENİŞTEM İŞLEMESE BABAM İŞLERDİ’
Denizli’de bir sığınma evinde kalan teyzesinin İzmir’e çocuklarını görmek için gittiğini belirten Akta, annesinin de teyzesini kurtarmak isterken vurulduğunu söyledi. “Bu cinayeti eniştem işlemese babam işlerdi” diye konuşan Akta, babasının da annesine sürekli olarak şiddet uygulayıp, tehdit ettiğini ve annesinin bu yüzden koruma kararı aldırdığını belirterek “Babam son zamanlarda Göksel Sağlam ile daha da yakınlaşmıştı. Babam da bize, annemi öldüreceğini belirten mesajlar atıyordu. Silah aldığını belirterek bizi de tehdit ediyordu. Babam hakkında suç duyurusunda bulunmuştum. Ancak takipsizlik kararı verildi. Göksel Sağlam’ın cinayeti işlemesinde babamın yardım ettiğini düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

‘BU KEZ ANNEM VE TEYZEM İÇİN ALANLARDA OLACAĞIM’
Annesi Fatma Akta’nın eylemlere katılmasına kızdığını anlatan Akta, bu kez annesi ve teyzesi için alanlarda olacağını belirtti. Kardeşinin velayetini babasından almak istediğini anlatan Akta “Annemle hayallerimiz vardı. Mezun olduğum zaman mezuniyetime kimse gelemeyecek mesela. Çünkü ailem yok artık. Hiç aklıma gelmezdi annemin öleceği. Ben annemden daima ve ne olursa olsun güçlü durmayı öğrendim. Çünkü benim annem emekçiydi. Çocukları için çalışıyordu. Ben güçlü Fatma’nın güçlü kızıyım” diye konuştu. Kadın cinayeti davalarında dayanışmanın önemine vurgu yapan Akta, “Tüm kadınları annem Fatma ve teyzem Habibe’ye adalet için, 13 Aralık günü Karşıyaka Adliyesine desteğe bekliyorum” dedi.


İlgili haberler
Ceren Özdemir’in bu bakışını #HepimizBiliyoruz!

Ceren Özdemir’in bakışının yer aldığı videonun ardından kadınlar #HepimizBiliyoruz etiketiyle takip...

GÜNÜN BİLGİSİ: Ceren’in katili nasıl elini kolunu...

Katil 14 yıl önce (tıpkı Ceren’i öldürdüğü gibi) hiç tanımadığı bir genci öldürmeye kalkmasına rağme...

Ceren’in katili kim?

‘Şiddet sarmalı o hale geldi ki, toplumdaki insan tasavvuru çürüdü. Hepimiz sorumluyuz artık. İnsan...