Antep’te kadınlar piknikte bir araya geldi
Gaziantep, Vatan ve Düztepe mahallelerinde yaşayan kadınlar piknikte buluştu. Pikniğe katılan kadınlar hem mahalledeki sorunlarını ve neler yapacaklarını konuştu.

Akdere, Vatan ve Düztepe mahallelerinde yaşayan kadınlar Emek Partisi’nin çağrısıyla piknikte buluştu. Pikniğe katılan kadınlar hem mahalledeki sorunlarını ve neler yapacaklarını konuştu hem de çeşitli yarışmalar ve halaylarla eğlendiler.

EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca’nın da katıldığı piknikte Akdere mahallesinde aşevi ihtiyacı olduğu ve bu talebin gerçekleşebilmesi için neler yapılabileceği konuşuldu. Kadınlar başka mahalledeki aşevinden yemek alabilmek için yarım saat yürümek zorunda kaldıklarını ve alacakları yemeğe ihtiyaçları olduğunu söylediler.


Mahalleye aşevi hizmetinin getirilmesi için eylül ayı itibariyle imza kampanyası başlatmaya karar veren kadınlar, “Her kapıyı tek tek dolaşacağız.” diyerek birbirlerine bu kampanyayı büyütmek için tüm çabayı göstereceklerinin sözünü verdiler. Karaca ise “Bu konuda sorumluluğu olan mahalle muhtarının, il ve ilçe belediyelerinin görevlerini hatırlatacağız. Gerekirse meclis gündemine de taşıyacağız” diyerek bu talebin peşine hep birlikte düşeceklerini belirtti.

Piknik, sohbetin ardından çuval, halat çekme gibi çeşitli yarışlar ve halaylarla devam etti.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Ezgi Alya Yiğit davasının duruşması gerçekleşti: G...

Ezgi Alya Yiğit davasının duruşması gerçekleşti. Dava 16 Ekim tarihine ertelendi.

Yaz tatilinde çocuk bakımı: Çocuklar ya çocuğa ya...

Yeterli kamusal hizmet bulunmaması nedeniyle kadınlar ya çocuklarını birbirine emanet ediyor ya tari...

Diyarbakır Ben û Sen’de yoksulluğun izleri

Diyarbakır Ben û Sen’de, konuştuğumuz kadınlar, yoksulluğun izlerini birer birer seriyor önümüze: “K...