Arkeolog Merve mektubunda ‘Ben yapmadım, her şey kamerada kayıtlı’ demiş
Mobbing nedeniyle intihar ettiği öne sürülen Arkeolog Merve Kaçmış’ın intiharından önce bıraktığı mektupta, ‘Ben yapmadım, kameralar açıktı. Her şey orada kayıtlı’ ifadelerinin yer aldığı belirlendi.

2018 yılında açığa alınmasının ardından 2019 yılında Antep’te bulunan Zeugma Müzesinde görevine devam eden Arkeolog Merve Kaçmış, Diyarbakır’da yaşamına son verdi.
Kaçmış’ın yakınları, müze yönetiminin ‘kayıp tarihi eserleri zimmetine alması’ yönünde Kaçmış’a baskı yaptıkları ve Kaçmış’ın intihara sürüklendiğini iddia etmişti.

İntiharın öncesinde bir mektup kaleme alan Kaçmış’ın bıraktığı mektuba bakan Av. Aslı Pasinli, mektuba ilişkin şunları söyledi: “Mektubun içeriğine savcılıkta baktık. Yazı çok karışık ve bize gösterilen yazının fotoğrafı bulanık olduğu için mektubun tamamını çözümleyemedik. Fakat birkaç cümle net anlaşılıyordu. ‘Ben yapmadım, kameralar açıktı. Her şey orada kayıtlı’ ifadesi çok net okunabiliyordu. Mektubun diğer kısmı için başvuru yaptık ve psikolojik otopsi talebinde bulunduk.”

Soruşturmanın genişletilmesi talebiyle başvuru yaptıklarını söyleyen Pasinli, “Ailenin iddiası 6-7 aylık sürece yayılan bir mobbing süreci. Bırakılan mektuptan da anlaşılıyor, oraya atıf var. İntihar vakalarında kişinin son bıraktığı mektup yazı vs. şeyler çok belirleyici oluyor. O yüzden dosyanın oradaki araştırma konusunda birleştirilmesini talep ediyoruz” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da olayın araştırılması için idari soruşturma başlatılıp, müzeye müfettiş gönderilmişti. Soruşturma kapsamında Müze Müdürü E.Ö. ile uzmanlar A.B. ve K.K.’nin görevden uzaklaştırıldığı öğrenilirken Kaçmış’ın eksik olduğu için zimmetine almadığı iddia edilen tarihi eserlerin sayımının yapıldığı bildirildi.

NE OLMUŞTU?
Antep’te bulunan Zeugma Mozaik Müzesinde 2 yıldır görevli Arkeolog Merve Kaçmış, izne ayrılarak, Diyarbakır’daki ağabeyi Ömer Ozan Kaçmış’ın evine gitti. Kaçmış, 13 Ocak’ta yaşamına son verdi.
İlgili haberler
Müze görevlisi arkeolog intihar etti: ‘Mobbing’ id...

Gaziantep Müzesi'nde görev yapan Arkeolog Merve Kaçmış intihar etti. Kaçmış'ın intiharına maruz kald...

Arkeolog Merve mobbing sonucu intihar etti iddiası...

Gaziantep Müzesinde görev yapan Arkeolog Merve Kaçmış’ın intiharına, maruz kaldığı mobbingin neden o...

Kadınlar soruyor: Gülistan Doku nerede?

Adana ve Mersin Kadın Platformları Dersim’de kaybolan ve kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku...