Aruz Şenpınar: İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı kızım ölmezdi
Boksör Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından öldürülen Zeynep Şenpınar’ın ailesi, devletin cezasızlık politikasına tepki göstererek, İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını istedi.

Muğla’nın Menteşe ilçesinin Kötekli Mahallesi’nde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü’nden geçen yıl mezun olan Zeynep Şenpınar’ı (25) 24 Mayıs’ta katleden Boksör Selim Ahmet Kemaloğlu (26), önceki gün ilk kez hâkim karşısına çıktı. Mahkemede, unutkanlık ve psikolojik rahatsızlık gerekçelerine sığınan Kemaloğlu’nun ceza ehliyetinin raporlanması için duruşma 28 Ocak 2021 tarihine ertelendi.  

‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANSIN’

Anne Aruz Şenpınar, Sanık Kemaloğlu’nun duruşmadaki savunmasına tepki göstererek, “Kurtulmak için akıl hastası olduğu yalanını söylüyor. Sağlıklı değilse gidip elin çocuklarını mı öldürecek? Kadınları mı öldürecek? Kızımın hayalleri vardı. Öğretmen olup çocuklarını okutacaktı. Hayallerini yıktılar. Kızımı Kurban Bayramı’nda öldürdü. Bana kızımın cenazesini kurban olarak gönderdi. En ağır cezayı almasını istiyorum. Artık hiçbir annenin yüreği böyle yanmasın. Mahkemelerde kravatları takıp cezasız kalmasınlar. İstanbul Sözleşmesi artık uygulansın” diye belirtti.

‘BAŞVURULAR ARTIK CİDDİYE ALINMALI’

Abla Zeynep Şenpınar da, başka Zeynep’lerin ölmemesi için devletin ciddi önlemler almasını istedi. Kadınların yaptığı şikâyet başvurularının da artık ciddiye alınması gerektiğini kaydeden Şenpınar, “Kadınlar şikâyetten vazgeçse dahi ciddiye alınması ve takip edilmesi gerekiyor. Bu ülkede, bakış açısı değişirse kadınlar yaşarlar. Kadınlar, kimsenin kölesi değildir. Sokakta daha özgür olmalıdırlar. Kimsenin baskısı altında kalmak zorunda da değildir. Kadın ve erkeğin eşit olduğunu artık herkesin anlaması gerekiyor. Kardeşimi üniversiteye gönderdik okulunu bitirdi. Yaşananları hiçbir kadın hak etmiyor. Her genç kızın sevgilisi olur ama bedeli ölüm olmamalıdır. Zeynep ona ne yapmıştı ki onu böyle acımasızca öldürdü” diye tepki gösterdi.

‘ZEYNEP HAYALLERİYLE MEZARA GÖMÜLDÜ’

Ağabey Kemal Şenpınar ise, Zeynep’in tüm hayalleriyle birlikte mezara gömüldüğünü söyledi. “Adalet biran önce yerini bulsun” diyen ağabey Şenpınar, devletin duyarsızlığına tepki göstererek, şunları söyledi: “Sanık şu an tutuklu devletin elindedir. Bizim mücadelemiz şuan katilin hak ettiği cezayı alarak adaletin yerini bulmasıdır. Sadece geçen ay bu ülkede 26 kadın öldürülmüş. Bu ülkede bazı caniler kadınları katlediyor ve rahatlıkla çıkabiliyorlar cezasız kalabiliyorlar. Bunların etkili cezayı alması gerekiyor. Caydırıcı ceza alsınlar ki diğerleri bundan cesaret almasın. Şuan verilen cezalar kesinlikle caydırıcı değildir. Yani cinayetlerin durması için devlet caydırıcı cezalar vermesi gerekiyor. Maalesef bunu göremiyoruz ve bizim beklentimiz bu yöndedir.”

Kaynak: MA

İlgili haberler
Öldürülen Zeynep Şenpınar’ın annesi: Kızım hayır d...

Zeynep Şenpınar’ı öldüren Selim Ahmet Kemaloğlu’nun yargılandığı davanın birinci duruşması görüldü....

Zeynep Şenpınar’ın annesi: Kadınlar ölmesin artık

Kızının katili hakkında ağırlaştırılmış müebbet istenmesi üzerine ‘Kızım kemiklerin sızlamasın. Kati...

Zeynep Şenpınar’in katili milli boksör hakkında ağ...

Muğla’da 25 yaşındaki Zeynep Şenpınar’ı darbedip bıçaklayarak öldüren milli boksör Selim Ahmet Kemal...