Avukatları ‘Nurcan Arslan için adalet’ dedi
Nurcan Arslan’ı katleden ve Yargıtay tarafından müebbet hapis cezası bozulan Abdullah Melih Barış’ın yargılanması 7 Ocak’ta. Avukatlar karara tepki göstererek duruşmaya katılım çağrısı yaptı.

Üç yıl önce Küçükçekmece’de Nurcan Arslan’ı 11 kurşunla katleden ve aldığı müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan Abdullah Melih Barış, yeniden yargılanacak. Sanık Abdullah Melih Barış’ın yargılanmasına 7 Ocak 2020’de yeniden başlanacak. Bakırköy 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek duruşma öncesi Nurcan Arslan’ın avukatları karara tepki gösterdi.

‘KADINLARIN DAVAYA KATILIMI ENGELLENMEK İSTENDİ’

Avukatlar yaptıkları yazılı açıklamada, Nurcan’ın tasarlanarak katledildiğini vurguladı. Açıklamada, dava sürecinden bugüne kadar taleplerinin karşılanmadığı belirtilerek, “Kovuşturma aşamasında da erkek egemen yargı pratiklerinin sayısız örnekleriyle karşılaştık. Sanığın sorgusu, mahkemece belirlenen duruşma tarihinden önce ceza yargılama usulünde tarifi olmayan bir şekilde, sadece sanık ve avukatının hazır olduğu bir ortamda alındı. Mahkeme, en başından beri kadın örgütlerine kapatılmak istendi. Sanığa doğrudan soru sorma hakkımız çoğu defa engellenmek istendi. Sanığın, haksız tahrik indirimi alabilmek için Nurcan’ı suçlayan savunmalarını, akıl sağlığının yerinde olmadığına dair beyanlarını defalarca dinledik” denildi.

DAVAYA KATILIM ÇAĞRISI YAPILDI

Nurcan’ın ailesi ve arkadaşlarının, kadın kurumlarının ve kamuoyunun da davayı ısrarla takip etmesi sonucu, Bakırköy 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi 2018 yılının nisan ayında verdiği kararla sanığı, TCK’nin 82/1-a maddesi uyarınca “tasarlayarak öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdığının hatırlatıldığı açıklamada şunlar dile getirildi:

Sanığın asılsız iddialarını da dikkate almayan mahkeme, cezada haksız tahrik indirimi uygulamadı. Kadın katili Abdullah Melih Barış’ı haksız tahrik indirimleriyle ödüllendirmeyen bu kararı, erkek yargının sayısız kadın düşmanı kararı arasında kadınların hukuki bir kazanımı olarak değerlendirdik. Ancak şimdi erkek egemen yüksek yargının başka bir kararı ile karşı karşıyayız. Yargıtay 1.Ceza Dairesi, ‘sanığın öldürme kararını ne zaman aldığının anlaşılamadığını ve bu durumun sanık lehine yorumlanması gerektiği’ görüşüyle kararın bozulmasına karar verdi. Bozma kararı sonucu dava yeniden görülecek olup, ilk duruşması 7 Ocak saat 13.50’de Bakırköy 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecektir.
Bizler Nurcan Arslan davasını takip eden kadın avukatlar olarak, kadın katillerini cesaretlendiren yüksek mahkemenin bu kararına karşı tüm kamuoyunu Nurcan şahsında katledilen tüm kadınlar için adalet çağrısını büyütmeye, 7 Ocak tarihinde Bakırköy Adliyesinde yeniden görülecek bu davayı sahiplenmeye çağırıyoruz.


İlgili haberler
'Çok seviyorum' deyip öldürdüğü Nurcan şimdi de 't...

Nurcan Arslan cinayeti davasında daha önce "Çok seviyordum, öldürdüm" diyen sanık şimdi ise "Teröris...

Nurcan Arslan davasında savcı müebbet istedi

Arkadaşlık teklifini reddettiği gerekçesiyle Abdullah Melih Barış tarafından öldürülen Nurcan Arslan...

11 kurşunla öldürülen Nurcan Arslan’ın katiline iy...

Nurcan Aslan’ı katleden Abdullah Melih Barış’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren mahkeme he...