‘Aynı gemide değiliz, o köşklerde biz Tarlabaşı’da yaşıyoruz’
İstanbul Tarlabaşı’da yaşayan kadınlar TL’deki değer kaybının pazara ve mutfağa yansımasını anlattı.

Döviz kurundaki dalgalanmayla beraber ülkede yaşanan ekonomik kriz esnafından şoförüne, kadınından çocuğuna kadar yediden yetmişe herkesi sarsmaya devam ediyor. İstanbul Tarlabaşı’da yaşayan kadınlar, fiyatların yükselmesinden kaynaklı bu bayramda hiçbir şey alamadıklarını söylüyor.

‘DOLABIM BOMBOŞ'
Türkan Seyhan, ekonomik krizden kaynaklı mağdur olduklarını belirterek, “Eşimin aldığı emekli maaşla kirayı ödeyebiliyor ve biraz da olsun alışveriş yapabiliyorduk. Ama şu an o parayla geçinemiyoruz. Sadece kira ve faturaları ödeyebiliyoruz” dedi. Pazarda her şeye zam geldiğini söyleyen Seyhan, “Geçen hafta pazarda 50 lira harcadım. Bu hafta ise 100 lira harcadım. Ama geçen hafta aldıklarımın yarısını alabildim. Dolabım bomboş” dedi.

“Bu bayramda sadece bir kilo et alabildik. O da kime yetecek” diyen Seyhan, konuşmaya çekinen komşusuna dönerek, “Son bir aydır geçinemediği için sabahları midye temizlemeye gittiğini, evde üç çocuğunu yalnız bıraktığını ve onlara bir şeyler alamadığını neden söylemiyorsun?” diyerek serzenişte bulundu.

‘BİZ DOLARDAN NE ANLARIZ’
Artık pazardan eli boş döndüğünü söyleyen Kezban Salman ise, “Her şeye zam gelmiş. Pazarcıya soruyoruz neden böyle, ‘Dolar yükseldi ondan’ diyorlar. Biz dolardan ne anlarız” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Hepimiz aynı gemideyiz” sözünü hatırlatan Salman, “Erdoğan köşklerde yaşıyor, biz Tarlabaşı’da oturuyoruz. Biz batıyoruz, o yükseliyor. Hiçbir zaman aynı gemide olmadık” diye konuştu.

‘MİSAFİR GELMESİN DİYE KAPILARI KİTLEYİP OTURACAĞIZ’
Emel Evcümen de, bu bayramda misafir gelmesin diye kapıları kilitleyip içerde oturacaklarını ifade ederek, “Kuru bir ekmekle karnımızı doyuruyoruz. Daha sana durumu nasıl izah edeyim? Meyve alamıyoruz, çocuklarımız vitamin alamıyor” diye konuştu. Emeklilere 250 lira bayram parası verildiğini belirten Evcümen, “Ama ne işe yarar bu para. Soğana, patatese her şeye zam gelmiş. Kaşıkla verdiğini kepçeyle alıyor” dedi.
Soyismini söylemek istemeyen Fatma isimli bir kadınsa, “Çocuklarımıza bir şey alamıyoruz. Çok etkilendik bu durumdan. Asgari ücretle geçinen biri için kolay mı? Zaten her şeyden kısıyorduk. Hepten kıstık. Böyle giderse de millet açlıktan sokaklara dökülecek” dedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

İlgili haberler
Kadıköy pazarından kadınlar bildiriyor: Fiyatlar p...

Kadıköy pazarında kadınlara fiyatları sorduk. Kimine göre fiyatlar biraz düşmüş kimine göre fiyatlar...

Pazar fiyatları sizin oralarda nasıl?

Bir türlü düşmeyen sebze, meyve fiyatları, dolar yükselirken gelirimizin daha da düşmesi, kışlık bil...

Pazar fiyatları el yakıyor, vatandaş ‘İstediğimizi...

Bayram öncesi Şentepe pazarında kadınlar sebze meyve fiyatlarının el yakmasından şikayetçi. Pazarcıl...