Aysel Tuğluk'un durumu ATK’de yeniden incelenecek
Kadınlar ve kadın örgütlerinin 'Aysel Tuğluk serbest bırakılsın!' tepkisi üzerine Aysel Tuğluk'un durumu ATK tarafından yeniden incelenecek.

Kadınların hastalığına ve KOÜ Adli Tıp Anabilim Dalının infaz kurumunda hayatını idame ettiremeyeceği raporuna rağmen Aysel Tuğluk’un Kocaeli Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulmasına Türkiye'nin, dünyanın dört bir yerinden kadınlar tepki göstermişti. Tepkiler üzerine Aysel Tuğluk'un durumu ATK tarafından yeniden incelenecek.

Kocaeli Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk için Adli Tıp Kurumu (ATK) Üst Kurul’a yapılan itiraz ve Kobanê Davası’nın görüldüğü Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talebi üzerine ATK tekrar inceleme yapacak. Demans hastası Tuğluk’un, önümüzdeki hafta içerisinde ATK’ye götürülmesi bekleniyor. 

Alaattin Tuğluk, kardeşi Aysel Tuğluk’un oluşan kamuoyu sayesinde hastaneye sevk edildiğini söyledi ve kardeşinin durumunun her geçen gün kötüleştiği bilgisini paylaştı.

AYSEL TUĞLUK SERBEST BIRAKILSIN!

Kocaeli Seka Devlet Hastanesinde de hastalığının teşhisi konulunca, kamuoyunun baskısıyla ATK'nin yeniden durumu görüşme ve müşahede kararı verdiğini belirten Alaattin Tuğluk, "Arkadaşları ve kadınlar, çağrılar yapıyorlar. Özellikle kamuoyunda bu kadar gündem olduğu için ailemiz adına teşekkür ediyorum. Aysel Tuğluk’un derhal serbest bırakılmasını istiyorum” diye konuştu.

Kaynak: MA

İlgili haberler
Aysel Tuğluk ve hasta mahpuslar için kadınların ça...

Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle cezaevinde kalması uygun olmayan ancak tüm çağrılara rağmen tahl...

Cezaevlerine göz kulak olmak, dillerimizi koparama...

Birbirimize sahip çıkmamızı gerektiren çok şey var, bazen insan hangi birine yetişeceğine şaşırıyor...

Aysel Tuğluk ve cezaevindeki hasta mahkumlar neler...

Aysel Tuğluk’un sağlık durumunu ve cezaevindeki siyasi tutukluların yaşadıklarını Eski HDP Diyarbakı...