Baharı karşıladığımız kahvaltımız bize güç verdi
Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği, baharı karşılamak, kadınların kendilerine zaman ayırmasına olanak sağlamak ve dayanışmak için kadınlarla kahvaltıda buluştu.

Haftalardır kadınların koşturması, çabası ve emekleri ile düzenlediğimiz kahvlatımızı dün gerçekleştirdik.

5 yıldır faaliyetine devam eden Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği, hem baharın gelişini kutlamak hem kadınların bir hafta sonu da olsa kendine vakit ayırmasına olanak sağlamak (o hafta sonu kahvaltı hazırlayıcı olmaktan kurtulması) hem de bu zor koşullar altında dayanışmayı büyütmek için kahvaltıda buluştuk. Derneğimizin yöneticisi Gözde Meydan, krizin kahvaltımıza da yansıdığını, geçen yılki kahvaltıda domates, salatalık, yeşillik gibi sebzelerin olduğunu ancak bu yıl sebzenin el yaktığı için menüde yer alamadığını, krizin en çok kadınları etkilediğini, tencereyi nasıl kaynatacağının yükünün en çok kadınların omzunda olduğunu, derneğin krizin faturasını emekçilerin ödememesi için bu mücadelenin bir parçası olduğunu vurguladı.

Kahvaltımız eğlenceli çekiliş ve bilgi yarışmamız sonrasında sona erdi. Bir kez daha güçlü olduğumuzun farkına vardık, Derneğimizin dayanışmayla büyüdüğünü, her geçen gün kadınların bu mücadelenin etrafında daha çok yan yana gelme ihtiyacı hissettiğini gördük. Dayanışmayla kalın...

İlgili haberler
Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği binle...

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği, çocuk istismarının önlenmesi için topladığı 4 bin imza...

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği çocuk...

Kocaeli Derince’de çalışma yürüten dernek, herkesi Yenikent Muhtarlık önüne çağırıyor.

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği 25 Ka...

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği ‘Sömürüye, şiddete, tecavüze hep birlikte ses çıkaralım...