Bakırköy cezaevinde annelere polis saldırdı
Bakırköy Cezaevi önünde açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için yapılmak istenen açıklamaya polis saldırdı. Polis anneleri darbetti.

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde Barış Anneleri, avukatlar ile HDP milletvekilleri Ali Kenanoğlu, Dilşat Cambaz Kaya, Tuma Çelik’in katılımıyla cezaevlerinde devam eden ölüm orucu ve açlık grevlerine dikkat çekmek için basın açıklaması yapılmak istendi. Ancak polis diğer eylemlerde olduğu gibi açıklama yapılmasına müsaade etmedi. Yapılmak istenen açıklamanın ‘yasa dışı’ olduğunu belirten polis, aralarında iki avukatın da bulunduğu 6 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan anneler yerlerde sürüklendi.


‘BİZE BİR SES VERİN, ÇOCUKLARIMIZ ÖLÜYOR’
Bakırköy Cezaevine yürüyen anneler, “Allah rızası için bir ses verin, çocuklarımız ölüyor, dayanamıyoruz. Kulaklarınızı kapatmayın artık yeter. Biz direneceğiz, her gün buraya geleceğiz” dedi.

Annelerin önü polis tarafından kesildi. Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü ile HDP Milletvekilleri arasında da tartışma yaşandı. Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü, “Milletvekilleri tek başına yürüsün. Toplu halde yürümesine, basın açıklaması yapmanıza izin veremem” diye konuştu.

“Yolu kapatıyorsunuz” diyen polisin yola barikat kurmasına HDP Milletvekili Tuma Çelik, “Gazeteciler çekin kim yolu kapatıyor. Anneler kaldırımda oturuyor” diyerek karşılık verdi.


Fotoğraflar: Tunahan Turhan


İlgili haberler
Polisler, Barış Annelerini yerlerde sürükledi!

Mardin Kızıltepe’de, tecride karşı cezaevlerinde devam eden açlık grevi eylemlerine dikkat çeken Bar...

Gebze’de anneler yerlerde sürüklenerek gözaltına a...

Açlık grevlerine dikkat çekmek için Gebze Cezaevinin önünde nöbet tutmak isteyen ailelere polis bir...

Barış Annelerine yine polis engeli

Açlık grevindeki çocuklarına destek olmak için Gebze Cezaevi önünde polisin saldırısına maruz kalan...