Bir çocuk 20 kişinin sistematik istismarına uğradı, şüpheliler serbest
Ataşehir’de, 16 yaşındaki bir çocuk, babası, ağabeyi, amcası ve öğretmenlerinin de içinde bulunduğu 20 kişinin sistematik cinsel istismarına uğradığını belirterek şikayetçi oldu.

İstanbul Ataşehir’de 16 yaşındaki çocuk, 8 Aralık 2020 tarihinde emniyete giderek, yıllarca babası, ağabeyi ve amcasının da aralarında bulunduğu 20 kişinin cinsel istismarına uğradığını belirterek, şikayetçi oldu. Olay, çocuk ve arkadaşlarının yaşadıklarını birbirlerine anlatmasıyla ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Kübra Köklü'nin haberine göre, 16 yaşındaki çocuğun okul arkadaşı, 3 öğretmeni ve ağabeyi tarafından cinsel istismara maruz kaldığını ifade ederken, akrabası olan bir diğer çocuk da eniştesi tarafından istismara uğradığını söyledi.

20 ERKEK HAKKINDA ŞİKAYET

Bu anlatımların ardından 16 yaşındaki çocuk, 8 Aralık 2020 tarihinde emniyete giderek okul müdürü, öğretmenleri, babası, amcası ve kuzeninin de aralarında bulunduğu 20 kişi hakkında kendisine cinsel istismarda bulundukları nedeniyle şikayetçi oldu.

25 GÜN TUTUKLU KALDILAR

Ataşehir’de bulunan bir okulda okul müdürü olarak görev yapan E.A., Görsel Sanatsal Öğretmeni H.D., ve İnkılap Tarihi Öğretmeni T.S., ile çocuğun amcası A. S., babası T. S., ve babanın arkadaşı olan 7 kişi iddiaları kabul etmedi. İfade sonrası tutuklanan amca A.S., baba T. S., ve babanın arkadaşı olan 7 kişi, 25 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Öğretmenlerin ise halen görevlerine devam ettikleri öğrenildi.

18 yaşından küçük oldukları gerekçesiyle Çocuk Şube’de ifade veren çocuğun kuzeni İ. S. ve kuzeninin arkadaşları A.Y., A.Ç., B.A., F. R., F.A., A.Y., ve M.K.’nin de iddiaları kabul etmedikleri belirtildi.

BAŞKA ÇOCUKLAR DA VAR

Polise ifade veren çocuk, kendisi gibi okul arkadaşının da öğretmenleri ve ağabeyi tarafından cinsel istismara uğradığını belirtti. Olayın polise intikal etmesinin ardından okul arkadaşının ailesinin, soyadlarını değiştirerek İstanbul'dan taşındıkları iddia edildi. Akrabaları olan diğer kız çocuğunun ailesinin ise şüpheliler hakkında şikayetçi olmadıkları iddia edildi.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Cinsel istismar olayına dair soruşturma başlatan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, okul müdürü E.A., öğretmenler H.D. ve T.S. hakkında “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamasıyla iddianame hazırladı. İddianame İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İSTİSMAR RAPORA YANSIDI

İddianamede zanlıların çocuğu cebir ve tehdit kullanarak zincirleme şekilde cinsel istismar ettiği belirtilirken, ifade sırasında hazır bulunan sosyal görüşmeci ve pedagogun mağdurun beyanlarına itibar edilebileceği yönündeki kanaatlerine yer verildi.

Soruşturmayı takip eden avukat ve UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Türkiye İhbar Sorumlusu Cemile Didem Karaboğa, “Öncelikle henüz açılmayan dosyaların iddianamelerinin ivedilikle hazırlanarak davalarının açılmasını bekliyor, yargılama neticesinde sanıkların en ağır cezayı almalarını diliyoruz. Bunun için sonuna kadar davaların takipçisi olacak, kahraman çocuğumuzu ve aileyi yalnız bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

ÖLÜM TEHDİDİ

Çocuğun ablası M.B. ise şüpheliler tarafından tehdit edildiğini söyleyerek, “Olayın üzerinden 1 yıl geçmesine karşın şüpheliler tutuklanmadı. Suçu işleyen zanlılar ellerini kollarını sallayarak geziyor. 6 aylığına çocuk için koruma kararı verildi. O da bitti. Bu çocuğu şimdi kim koruyacak? Baba, ‘Eviniz bombalanabilir. Bu işten vazgeçin. Eşine araba çarpabilir. Evinize silahlı saldırı olabilir’ diyerek beni tehdit etti. Yetkilerden rica ediyorum; diğer iki kız çocuğunu kurtarın. Bütün şüphelilerin bir an önce tutuklanmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Fotoğraf: Sendika.org arşivi/csgorselarsiv.org


İlgili haberler
KADEM: Cinsel suçlarda somut delil aranması adalet...

KADEM, 4. Yargı Paketi'nin cinsel istismar suçunda somut delil aranması maddesinin kabul edilmesinin...

Dördüncü Yargı Paketi Mecliste: ‘Somut delil’ isti...

Katalog suçlarda faillerin tutuklanmasında ‘somut delil’ şartını öneren dördüncü yargı paketi Meclis...

Çocuk istismarının önüne nasıl geçilir?

Çocuk istismarının ve ihmalinin önüne geçmek için, aileye topluma devletin üzerine hangi görevler dü...