Bir değişiklik daha 'ailenin yok edilmesi' bahanesi ile yapılmak isteniyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şule Yüksel Şenler Vakfı Hizmet Binası açılışında Anayasa değişikliğine dair konuştu.

AKP'nin anayasaya, laikliğe, demokrasiye ve yaşam tarzına yeni darbeler vuracak, başörtüsü ve aileye dair düzenlemeler içeren anayasa değişikliği teklifi, perşembe günü TBMM Anayasa Komisyonu'nda ele alınacak. Kadın örgütleri başta olmak üzere, hukukçular ve toplumsal muhalefet, Meclisteki partilere “Bu teklife hayır deyin” çağrısında bulunuyor.

Bugün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'ın onursal başkanı olduğu, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve AKP Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta’nın Yönetim Kurulu Başkanı, AKP Genel Merkez Kadın Kolları MYK üyesi Elif Korkmaz’ın yönetim kurulu üyesi olduğu Şule Yüksel Şenler Vakfı Hizmet Binası Açılış Programı'nda Anayasa değişikliği teklifine dair konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Anayasa değişikliği teklifine dönüşmeden önce yaptığı yasa tasarısı önerisine atıfta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kalktın söyledin. Sorun yoktu. Hadi madem bunu söyledin, gel bunu anayasal bir zemine oturtalım beraber. Artık bu ülkede böyle bir sorun kalmasın dedik. Arkadaşlarım ziyarete gitmek istediler. Beyefendiler ve hanımefendi ziyareti kabul etmedi” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Teklifimizle, kadınlarımızın haklarını güçlendirme yanında aile kurumunu, küresel odakların desteğiyle palazlanan ve giderek pervasızlaşan sapkın akımların saldırılarından da korumayı amaçlıyoruz. Özgürlük kılıfı altında toplumun taşıyıcı sütunu olan aile müessesesinin yok edilmesine asla rıza göstermeyeceğiz. İnsan fıtratına aykırı, sapkınlık virüsünün millet varlığımızı daha fazla zehirlemesinin önüne set çekmek istiyoruz. Kadınlarımız, aile yapımız ve geleceğimiz adına hayati önemdeki anayasa değişikliği teklifine akıl, nizam ve sorumluluk sahibi hiç kimsenin hiçbir milletvekilimizin hayır demeyeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“400’ün altında bir meclis aritmetiği oluşursa, bu durumda egemenlik kayıtsız şartsız milletindir demiyor muyuz? Öyleyse millete gideceğiz ve son sözü millet söyleyecek. Kilidi milletimizin iradesi açacak” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, referanduma işaret etti.

Fotoğraf: TCCB

İlgili haberler
Tüm haklarımızı yutacak karadelik: Anayasa değişik...

Çok kısa zaman içinde şlak diye yüzümüze patlatılacak, hayatımızın orta yerine hak gaspı yağdıracak...

500'ü aşkın kurumdan Anayasa değişikliği teklifine...

500’ü aşkın kurumun, tüm milletvekillerine "Anayasa değişikliği teklifine 'hayır' de" çağrısını kamu...

Adım Adım Anayasa Değişikliği | Nasıl başladı, ne...

Laikliğe aykırı olan, ayrımcılığı ve eşitsizliği derinleştiren, medeni hakları gasbeden, kadınlara '...