Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi: İstanbul Sözleşmesi’ni savunmaya devam edeceğiz
Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi yaptığı açıklamalarla İstanbul Sözleşmesi’ni savunmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi, Danıştay’ın İstanbul Sözleşmesi kararını protesto etti. Bodrum Kent Konseyi ofisi önünde yapılan açıklamaya siyasi parti ve dernekler de destek verdi.

Basın açıklaması okuyan Fethiye Coşkundeniz Kızak, “Kadınlara yönelik erkek şiddeti tek bir kişinin kararıyla yok sayılamaz ve bunu kabul eden Danıştay’ın da kadınların yaşam hakkını hukuken savunmak yerine, bu sorumluluğunu üstlenmemesi bir yanıyla kadınların kaderleri evdeki erkeğin keyfiyetine bırakmakla eş anlamlıdır. Bunu asla kabul etmeyeceğiz” dedi.

İstanbul Sözleşmesi’nin devletin şiddet karşısında yapmakla yükümlü olduğu uygulamaları ve süreçlerini tanımladığını ifade Kızak, “Kadınlar olarak, İstanbul Sözleşmesi’ni savunmaya ve Danıştay’a rağmen bu sözleşmeden vazgeçmemeye kararlıyız. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de İstanbul Sözleşmesi’ni savunan kadınlar olarak mücadele etmeye devam edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz.

Fotoğraf: Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi