Bornova’da yaşanan kadın cinayetine karşı BORKAD ‘Sesimize ses verin’ diyor
İzmir’in Bornova ilçesi İnönü Mahallesi’nde bir kadın, kız kardeşinin eşi tarafından çocuklarının önünde öldürüldü. Tüm kadınlara çağrı yapan BORKAD olayın yaşandığı parkta açıklama yapacak.

İzmir Bornova İnönü Mahallesi’nde yaşayan 4 çocuk annesi Fatma Yıldız, kız kardeşinin eşi tarafından çocuklarının gözü önünde öldürüldü. Atatürk Kültür Merkezi yakınlarındaki bir çocuk parkında gerçekleşen olayda katil önce kadını karnından vurdu, sonrada kendisini kafasından vurdu. Olay yerine gelen ambulans ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Fatma Yıldız tüm müdahalelere rağmen hastanede hayatını kaybetti. Katil zanlısının da yoğum bakıma alındıktan sonra yaşamını yitirdiği öğrenildi.

BORKADLI KADINLAR YARIN OLAYIN YAŞANDIĞI YERDE AÇIKLAMA YAPACAK

İlçelerinde bir kadının öldürülmesi üzerine açıklama yapan Bornova KAdın Dayanışma Derneği (BORKAD), 18 Mart’ta 17.00’de dernek binasında buluşup, olayın yaşandığı parkta basın açıklaması yapacağını duyurdu. BORKAD’ın çağrısı şöyle:

Bugün kadın cinayetlerinden bahsettik, ayrımcılıktan, eşitsizliklerden. Tüm bunlara karşı bir arada durmanın, birlikte mücadelenin öneminden, daha biz cümlemizi bile bitirmeden İnönü Mahallesi’nde parkın orta yerinde bir kadını vurdular... Çocukların gözü önünde... Üzgünüz ve öfkeliyiz... Kadına yönelik şiddeti körükleyen açıklamalar, eşitsizliği derinleştiren yasa ve uygulamalar, katillere iyi hal indirimleri uygulayan yargı, her olayda kadını suçlayan medya... Sonuç her gün yeni bir şiddet... Bu böyle gitmez. Artık sesimizi daha gür çıkarmalıyız. Dernek olarak olayın takipçisi olacağız...
Tüm kadınlara çağrımızdır. Kadın cinayerlerine ve şiddete karşı sesimize ses ver. Yarın saat 17.00’de dernek binasında buluşup 18.00’de olayın yaşandığı parkta basın açıklaması yapacağız. Kadın cinayetlerine karşı ses çıkarıyoruz...
İlgili haberler
Bir kadın cinayetinin ardı

Hatice, koruma kararı dilekçesi çantasındayken kocasının bıçakla üzerine yürümesiyle camdan atılmış...

Çocuk istismarı ve kadın cinayetinde bugünün iyi h...

Yargı bugün yine şaşırtmadı! Önce kocası tarafından sokak ortasında katledilen Birgül Çoban’ın katil...

Kadın cinayetinin ardında, babanın çocuğuna cinsel...

Ankara Mamak’ta boşanmak istediği Şükrü Şengül tarafından öldürülen Döndü Şengül, boşanmak istediği...