Çocuk istismarı ve kadın cinayetinde bugünün iyi hal indirimleri!
Yargı bugün yine şaşırtmadı! Önce kocası tarafından sokak ortasında katledilen Birgül Çoban’ın katiline sonra da Diyarbakır’da 9 yaşında bir çocuğu istismar eden erkeğe iyi hal indirimi verildi.

Boşanmayı önlemek için elindeki her gücü kullanan iktidara karşı kadınların “Boşanmayı değil kadın cinayetlerini engelle” sözüne yargı yine kulak tıkadı. Birgül Çoban, geçtiğimiz yıl sokak ortasında boşanmak istediği için kocası Ali Çeçen tarafından katledilmişti. Bugün görülen karar duruşmasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilen Ali Çeçen’e iyi hal indirimi uygulandı. Karardan sonra ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, müebbet cezasına çevrildi.

ÇOCUK İSTİSMARINDA ‘İYİ HAL’ İNDİRİMİ!
Öte yandan bir iyi hal indirimi de çocuk istismarı davasından çıktı. Diyarbakır'da çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan M.S. isimli babanın yargılandığı davada mahkeme sanığa iyi hal indirimi uygulayarak 33 yıl olan cezasını 28 yıl 1 ay 15 güne indirdi. 9 yaşındaki çocuğa sistematik cinsel istismarla yargılanan M.S’nin avukatı doktor raporunda da fiili bulguların bulunması ve bunun mahkemeye sunulmasına rağmen maddi bulgunun olmadığını söyleyerek savunma yaptı. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, M.S’ye, “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 2 kez ceza artırımı uygulayarak, 33 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Ancak daha sonra, sanığa iyi hal indirimi uygulayarak, cezanın 28 yıl 1 ay 15 güne indirilmesine karar verdi.

Kaynak: Jinnews

İlgili haberler
Nedir çektiğimiz 'iyi hal' ve 'haksız tahrik' indi...

Mahkeme, bir kadının giydiği taytı yine 'tahrik' kabul etti. Gelin, kadın cinayetlerini adeta teşvik...

Yargı yine iyi hal indiriminin önünü açtı

Nazlı Ayan, evlenme teklifini kabul etmediği Hamit Tekin tarafından katledildi. Tekin ceza indirimi...

‘Tecavüzcülere iyi hal indirimi veren yargı Nevin’...

21 Mart’ta Yalvaç adliyesinde, tecavüzcüsünü öldüren Nevin Yıldırım’ın karar duruşmasındaydık. Başın...