Boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından tehdit edilen Ç: Ben öldükten sonra mı harekete geçeceksiniz?
Ç. kısa süre önce evlendiği erkek tarafından evliliğinin 3’üncü gününden itibaren şiddet görmeye başlamış. Şiddete dayanamayan ve ayrılmak isteyen Ç. öldürülme korkusuyla yaşamak istemiyor.

Uzaklaştırma kararına ve şikayetlerine rağmen boşanma aşamasında olduğu erkeğin yolunu kesip, iş yerini basıp “Kollarımda öleceksin” diyerek tehdit ettiğini anlatan Ç., “Ne alınıyor ne sorguya çekiliyor. Hiçbir şey olmuyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ben öldükten sonra mı harekete geçecekler?” diye sordu.

Ç.C. kısa süre önce evlendiği erkek tarafından evliliğinin 3’üncü gününden itibaren şiddet görmeye başlamış. Önceki evliliğinden olan çocukları ve eski eşini bahane eden erkeğin şiddetine dayanamayan ve ayrılmak isteyen Ç., çocukları ve ailesiyle tehdit edildiği için korkup geri dönmek zorunda kaldığını ifade etti. Ç. çocuklarının nasıl bir tehlikede olduğunu anladığı anda cesaretini toplayıp boşanmaya kesin bir şekilde karar verdiğini anlattı.

‘UZAKLAŞTIRMA KARARLARI ENGEL OLMADI’

Ev içerisinde başlayan şiddetin boşanma aşamasında da devam ettiğini dile getiren Ç. Hâlâ tehdit altında olduğunu söyleyerek şunları dile getirdi: “Hâlâ yolumu kesiyor. Şikayet ettiğim halde hiçbir sonuç alamıyorum. Dükkanımı, evimi bastığı oldu. Suç duyurusunda bulundum, uzaklaştırma kararları alındı ama hiçbiri kâr etmedi. Uzaklaştırma kararı olduğu halde önüme çıkabiliyor, başka numaralardan arayabiliyor, çevremdeki insanları arıyor. Tehditleri mesajlarda, sesli mesajlarda var” dedi.

‘NE SAVCI NE POLİS, BENİ KİMSE DURDURAMAZ’ GÜVENİ!

Evlilik sürecinde de gelen polislerin kapıdan döndüğünü anlatan Ç., “Ayrıldıktan sonra da böyle oldu. Sürekli şikayet ediyorum. Ama hiçbir sonuç alamıyorum. Polis geliyor, konuşuyor, gönderiyor. Polise ‘Beni öldürecek’ diyorum. Bana ‘Biz bir şey yapamayız, yoldan geçiyorum der, yakın bir yerdedir. Zaten evi oralarda’ diyerek geri gönderiyorlar. Polis gittikten sonra tekrar geliyor. ‘Bak hiçbir şey yapamıyorlar. Ben yine senin ensendeyim’ diyor. Hep, ‘Ne savcı ne polis, beni kimse durduramaz’ diyor. Onun kollarında öleceğimi söyleyip duruyor” diye yaşadığı korkuyu anlattı.

‘İŞ YERİMİ KAPATMAK ZORUNDA KALDIM’

Çocukları ve ailesine zarar vermekle tehdit edildiği için işyerini kapatmak zorunda kalan Ç. şöyle devam etti: “Ailemle birlikte kalıyorum. Hiçbir yere tek çıkamıyorum, çocuklarımı bir yere gönderemiyorum, çalışamıyorum. Bir kere arkadaşımın yanına yardıma gittim. Arkadaşımı arayıp orda çalışmaya devam edersem dükkanını basacağını, dağıtacağını söyledi. Oraya da gidemedim. İş yeri açacağımı duymuş. Bana başka bir numaradan telefon açarak ‘Dükkanını aç, kur, yine kapattıracağım. Göreceksin’ diyor. İki çocuğum var. Ailemin eline bakıyorum. Çalışmak zorundayım ama tehditlerden dolayı çalışamıyorum.”

‘BOŞANMAK İSTEDİĞİ İÇİN ÖLEN KADINLARIN ARASINA GİRMEK İSTEMİYORUM’
Tüm şikayetlerine rağmen eski eşinin elini kolunu sallayarak gezdiğini ifade eden Ç. “Ölmek istemiyorum. İki tane çocuğum var. Ama bütün şikayetlerime rağmen bu adam elini kolunu sallayarak geziyor. Ne alınıyor ne sorguya çekiliyor. Ben öldükten sonra mı harekete geçecekler? Boşama aşamasında olan kadınlar boşuna ölmüyormuş, onu anladım. Artık sesimi duysunlar. Kendi sesimi duyurmaya çalışıyorum. Bundan da sonuç alamazsam biliyorum ki o adam tarafından öldürüleceğim. İki çocuğum da ortada kalacak” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Adana Ekmek ve Gül’ün pikniğinden notlar: Yan yana...

Adana Ekmek ve Gül Grubunun çağrısıyla onlarca kadın piknikte bir araya geldi. Birlikteliğin ve payl...

10 ayda şiddetin her türlüsünü yaşadım, artık son...

Adana’da boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından türlü eziyetlere ve şiddete uğrayan kadın kendi...

Kadınlar şiddet suçu işleyenlerin cezaevinden çıka...

Kadınlar kadın yönelik şiddet suçu işleyenlerin de infaz paketinden yararlanacak olmasına tepkili.