Boşanma davasında Facebook ilişki durumunun boş olması kusur sayıldı!
Ankara'da bir boşanma davasında Aile Mahkemesi, Facebook'ta ilişki durumu boş olduğu için kadını ağır kusurlu buldu, Yargıtay kararı bozdu.

Ankara'da yaşayan İ.K. ve C.K. arasındaki boşanma davasında Aile Mahkemesi, Facebook'taki hesapta "evli" ya da "bekar" olduğunu açıklayan bölümü boş bıraktığı gerekçesiyle kadını ağır kusurlu buldu; kocasına maddi ve manevi tazminat ödemesine hükmetti. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi kararı bozdu.

Sabah’tan Halit Turan’ın haberine göre, Ankara Aile Mahkemesi; kadının, cep telefonu ile güven sarsıcı davranışta bulunması iddiasını ve evli olduğu halde ilişki durumunu boş bırakmasını gerekçe göstererek ağır kusurlu olduğuna, dolayısıyla kocasına maddi ve manevi tazminat ödemesine hükmetti. Ortak çocukları B.K'nın velayeti ve nafaka talebi de aleyhinde sonuçlanan C.K. karara itiraz etti.

Dava dosyasını inceleyen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi verdiği kararda, kadına sosyal medya hesabında ilişki durumunu boş olarak göstermesinin ağır kusur olarak yüklenilmesinin doğru olmadığına karar verdi. Yargıtay, evlilik sürecinde hem erkeğin hem de kadının eşit kusurlu olduğunu belirterek Ankara Aile Mahkemesinin verdiği kararı bozdu. Yargıtay, C.K'nın daha ağır kusurlu kabul edilmesine konu olan ilişki durumu ve telefon ile güven sarsıcı davranışların davacı koca tarafından dilekçelerde belirtilmediğine, bu iddiaların duruşma sırasında gündeme getirildiğine dikkat çekti ve bunların ağır kusur olarak hükme esas alınmasının mümkün olmadığına karar verdi.

C.K'nın kocasına ödeyeceği maddi ve manevi tazminat da iptal edildi. Dava dosyası yeniden yargılama yapılması için Aile Mahkemesine gönderildi.

Fotoğraf: Burcu Yıldırım

İlgili haberler
Anne babalar ve uzmanlar için boşanma rehberi: Boş...

Psikoterapist, öğretim üyesi Dr. Damla Til Öğüt boşanma ve ebeveynlik kitabıyla bilimsel araştırmala...

Boşanmalarda arabuluculuk yine gündem: ‘Hızlı’ ve...

Boşanmalara arabuluculuk uygulamasının beyannamelerde yer alma biçimi ise bu uygulamanın kadınları n...

Boşanmanın tüm yükü kadının sırtına: 'Kadınlar şid...

Boşanma sürecinde olduğu eşi çocukları için 300 lira nafaka dışında hiçbir masrafına destek olmuyor,...