Bursa'da bir öğretmen 14 yaşındaki öğrenciyi istismar etti
Bursa’da evine davet ettiği 14 yaşındaki öğrencisine cinsel istismarda bulunan S.Y. tutuklandı. Duruşmada çocuğun kendi rızasının olduğu iddia edildi.

Bursa’da, yabancı dil öğretmeni olarak çalıştığı özel okulda, evine davet ettiği 14 yaşındaki öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan, 25 yıla kadar hapsini istenen S.Y., öğrencisinin kendisine gönderdiğini iddia ettiği cinsel içerikli mesaj, fotoğraf ve görüntülerin suç olduğunu bilmediğini söyledi. S.Y, “Mesaj ve görüntülerin suç olduğunu bilmiyordum. Bilsem hemen silerdim” dedi.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, S.Y., sınavından 100 puan alan öğrencilerine, ödül olarak kahve ısmarlama sözü verdi. Bunun üzerine S.Y., 16 Haziran'da  sınavından tam puan alıp verdiği sözü hatırlatan öğrencisi Ö.K.'yi, evine davet ettikten sonra cinsel istismarda bulundu. S.Y. ile kendisinden 24 yaş küçük olan öğrencisi arasındaki iletişim daha sonra cep telefonu ile cinsel içerikli mesaj, fotoğraf ve kamera görüntülerinin gönderilmesiyle devam etti.

İSTİSMARDA YAŞINI BİLMİYORDUM BAHANESİ

Ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan S.Y., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Savcılık soruşturması sonunda Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 'çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve  'çocuğun cinsel istismarı' suçlarından 9,5 yıl ile 22 sene arasında hapis cezası istemiyle dava açılan S.Y., savunmasında, “Olayların bu noktaya geleceğini düşünmedim. Çok büyük hata yaptım. Pişmanım. Ayrıca kendisinin 15 yaşından büyük 16 yaşlarında olduğunu sanmıştım. Bana yaşıyla ilgili hiçbir şey söylememişti" dedi. S.Y.'nin avukatı ise sanığa gönderilen fotoğraflarda çocuğun 15 yaşından büyük gösterdiğini iddia ederek "Eğer bu bir aylık süre de geçmiş olsaydı rıza da olduğundan ortada suç olmayacaktı” dedi ve sanığın beraatini talep etti.

ÇOCUĞA RIZA ATADILAR

Davanın ikinci duruşmada savunma yapan S.Y. telefonunda bulunan cinsel içerikli görsellere dair, “Bana bu fotoğrafları kendisi gönderdi. Ben bu görüntülerin cep telefonunda kayıtlı kalmasının suç olduğunu bilmiyordum. Bilsem silerdim. Ben, evde sürekli olarak bayılan hasta annem ve babama bakmak zorundayım. Çok üzülüyorum. Bu nedenle tutuksuz olarak yargılanmamı talep ediyorum” diye konuştu. Sanık avukatı Sedat Gülen, sanığın bu görüntüleri saklamasının suç olduğunu bilmediğini ve çocuğun kendi rızasıyla görüntüleri gönderdiğini iddia etti.

Duruşmada mütalaa veren savcı, tutuklu sanık S.Y.’nin, ‘çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'çocuğun cinsel istismarı' ve ‘müstehcenlik' suçlarından toplam 25 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını isterken, tutuklu sanığın tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
‘Küçüğün rızası’ diyen Bakan çocukların nafakasına...

Bakan Bozdağ’ın yeni düzenlemeye dair verdiği bilgilerle daha önce dikkat çektiğimiz bir tehlike iyi...

Savcı "cinsel istismar" ve "şantaj" davasında "küç...

Konya'da savcı "nitelikli cinsel istismar" ve "şantaj" davasında verdiği mütaalada "küçüğün rızası"...

Cinsel İstismar, Rıza ve Akranlar Arası Cinsel İli...

"Cinsel İstismar, Rıza ve Akranlar Arası Cinsel İlişki Tartışmaları"nı Av. Leyla Han Tüzel ve İstanb...