Cemaat yurdunda gerçekleşen istismarda kamu görevlilerine suç duyurusu
Antalya Barosu, Alanya'daki Süleymancılar cemaatine bağlı Özel Sugözü Erkek Öğrenci Yurdu'ndaki istismar vakasında ihmalleri bulunduğu gerekçesiyle kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Antalya Barosu Başkanlığı, Alanya ilçesinde Süleymancılar cemaatine bağlı Özel Sugözü Erkek Öğrenci Yurdu'nda belletmen olarak görev yapan Gani Ruçhan U.'nun yaşları 11 ile 14 arasındaki 10 erkek öğrenciye yönelik cinsel istismar eylemleri nedeniyle Antalya İl Milli Eğitim Müdürü, Alanya Kaymakamı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu.

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre Antalya Barosu, avukat Serap Ertuğrul aracılığıyla söz konusu vakada ihmali bulunduğu gerekçesiyle Antalya İl Milli Eğitim Müdürü, Alanya Kaymakamı, Alanya İlçe Emniyet Müdürü ile Sugözü Erkek Öğrenci Yurdunun yöneticileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.

Dilekçede, şüphelilerin, "denetim-gözetim görevini yerine getirmeyerek yurtta yaşanan cinsel istismar" suçuna sebebiyet verildiği belirtilerek; "Şüpheliler yurtta eğitmen olarak istihdam edilen Gani Ruçhan U.'nun mevzuatın aradığı şartlara haiz olmadığı bilmelerine rağmen istihdam etmişler, istihdam ettikleri kişinin kötü muamele ve istismarına maruz kalan çocukların sözlü şikayetlerini dikkate almayarak istismarın temadi etmesine sebebiyet vermişlerdir" denildi.

NE OLMUŞTU?

Antalya'nın Alanya ilçesinde Süleymancılar cemaatine ait Sugozü Erkek Öğrenci Yurdu'nda kalan 10 erkek öğrenciye yönelik taciz ve istismarda bulunduğu belirtilen eğitmen G.R.U. (21) hakkında toplam 94 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı

10 MAĞDUR ÇOCUK OLDUĞU ANLAŞILDI

Olayla ilgili yürütülen soruşturma ve alınan ifadeler kapsamında taciz ve istismara uğrayan öğrenci sayısının 10 olduğu tespit edildi. G.R.U. hakkında 9 öğrenciye yönelik 'sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel istismar', 'çocuğa karşı cinsel taciz', 'çocuğa müstehcen görüntü, yazı veya sözleri içeren ürünleri vermek ya da bunların içeriğini göstermek', 1 öğrenciye yönelik ise 'nitelikli cinsel istismar' suçlamasıyla toplam 94 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianame, Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

ÖĞRENCİLERİN İFADELERİ İDDİANAMEDE

İddianamede öğrencilerin ifadeleri de yer aldı. Öğrenciler, G.R.U.'nun özel bölgelerine dokunduğunu, müstehcen tekliflerde bulunduğunu, cinsel çağrışım uyandırabilecek oyun oynattığını, kendisine karşı konulduğunda fiziksel şiddet uyguladığını, müstehcen içerikli videolar izletip, o konularda konuştuğunu, bazı çocukları 'karı-koca' şeklinde eşleştirdiğini, 'gel seni karım yapayım' dediğini beyan etti.

Br başka öğrenci ise ifadesinde, G.R.U.'nun kendisini yatakhaneye götürdüğünü, kimse duymasın diye elektrik süpürgesini açıp istismarda bulunduğunu söyledi. Aynı öğrenci, G.R.U.'nun diğer öğrencilere yönelik de müstehcen söylemlerde bulunduğunu duyduğunu kaydetti.

G.R.U. ise ifadesinde, "Zaman zaman çocuklarla şakalaştığını iddia ederek suçlamaları reddetti.

Diğer yandan G.R.U.'nun öğrencilere uyguladığı şiddet, bir öğrencinin cep telefonu kaydı ile ortaya çıktı. Görüntülerde G.R.U.'nun öğrencilere bağırdığı ve vurduğu anlar yer almıştı. 

Fotoğraf: Antalya Kadın Platformu

İlgili haberler
Biz sesimizi çıkarmadıkça çocuklar istismara uğram...

Bugün lise öğrencisi olan D.E’yi istismar eden S.E. 3. duruşmada sabit ikametgah gerekçesiyle serbes...

Cemaatte çocuk istismarına iyi hal indirimi

Ordu’da Süleymancılar Cemaati’ne ait bir erkek öğrenci yurdunda 12 yaşındaki çocuğu istismar eden ku...

Tarikat, cemaat, AKP ve geleceğimiz

Çocuklarla evlenmenin meşrulaştırılması, taciz ve tecavüzün suç listesinden çıkarılması, kadınların...