Cinsel istismar davasında tutuklu sanık kalmadı
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 14 yaşındaki kız çocuğunun 86 erkek tarafından maruz kaldığı cinsel istismara ilişkin davada tutuklu yargılanan 9 kişi tahliye edildi. Böylece davada tutuklu sanık kalmadı

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde zihinsel engelli bir çocuğun şikayeti üzerine 21 kişi hakkında dava açılan ve 9’unun tutuklu yargılandığı davanın dördüncü duruşması bugün Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Gazete Karınca’nın haberine göre kapalı görülen duruşmaya Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi, İnsan Hakları Derneği (İHD) Çocuk Komisyonu üyesi avukatlar ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü avukatı Remzi Atalan katıldı.

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada, celse arası çocuk ve annesinin şikayetten vazgeçtiklerine dair gönderdikleri dilekçe okundu.

Mahkeme ise duruşmada hazır bulunan çocuğun ifadesi alınmadan 9 sanık hakkında tahliye kararı vererek davayı ileri bir tarihe erteledi.

9’u tutuklu 21 erkeğin yargılandığı davada sanıklar hakkında “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından 44.5 yıl hapis cezası isteniyor.

NE OLMUŞTU?
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 14 yaşındaki zihinsel engelli bir çocuk 13 Haziran 2014-21 Mart 2015 tarihleri arasında 86 erkek tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığını söyleyerek şikayette bulunmuştu.
Bunun üzerine 60 erkek hakkında soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında 21 kişi hakkında dava açılmıştı. Davanın bir önceki duruşmasında tutuklu yargılanan 12 erkek tahliye edilmişti.


İlgili haberler
Diyarbakır Kulp'da 86 erkeğin yargılandığı çocuğa...

14 yaşındaki kız çocuğu AKP eski ilçe gençlik kolları başkanının da olduğu 86 kişinin istismarına uğ...

8 maddede çocuk istismarıyla ilgili doğru bildiğin...

Çocuk istismarı haberleri her geçen gün artıyor, ailelerin tedirginliği de öyle. Peki çocuk istismar...

Batman’daki çocuk istismarı nasıl ortaya çıktı?

Uzun zamandır yaşanıyor olmasına rağmen görmezden gelinen Batman’daki fuhuş ve çocuk istismarı olayl...