Çocuk istismarında beraat gerekçesi: Çocuğun göğüsleri yok şehvet uyandırmaz!
6 yaşındaki yeğenine cinsel istismardan yargılanan amcaya, ‘Çocuğun göğüsleri yok, şehvet uyandıramaz’ gerekçesiyle beraat verildi.

Cinsel istismardan yargılanan amcaya beraat gerekçesi olarak “Çocuk fiziksel olarak gelişimi tamamlanmadığı için göğüs bölgesinin oluşmadığı ve şehveti duygulara sebep olamayacağı...” gösterildi.

Melis Alphan Artı Gerçek’te yayımlanan yazısında 15 yaşındaki kız çocuğun 6 yaşındayken amcası tarafından cinsel istismara uğradığı iddiasıyla açılan davayı yazdı. Amcaya beraat verilen mahkemede savcının mütalaasında yer alan ifadeler ise korkunç!

Alphan’ın aktarımına göre savcı, sanığı şu ifadelerle savunuyor: “Fiziksel özellikleri dikkate alındığında göğüs bölgesinin sanığa herhangi bir şehveti bir duygu yaşatmayacağı...”

Kararda da çocuğun “fiziksel olarak gelişimi tamamlanmadığı için göğüs bölgesinin oluşmadığı ve şehveti duygulara sebep olamayacağı” yazıldı ve sanığın eylemini bu aşamada bırakıp devam etmemiş olmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu, cinsel saikle yapmadığı belirtildi.

Gerekçenin hiçbir hukuki, tıbbi veya psikolojik açıklaması, bilimsel dayanağı olmadığını yazan Alphan “Savcı kendince beraat için bahane uydurmuş. Mahkeme de ikna olmuş!" diyerek karara tepki gösterdi. 

İlgili haberler
‘Çocuk istismarının üzerini örtemeyeceksiniz’

İstanbul Atakent Kadın Meclisi, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesine çocuk yaşta d...

GÜNÜN UYGULAMASI: Çocuk istismarı görüntülerini te...

Google, çocuk istismarı görüntülerini tespit eden bir yapay zeka (AI) geliştirdiğini ve ücretsiz ola...

Çocuk istismarına yine ‘iyi hal’ indirimi!

Çocuğa cinsel istismardan tutuklu olan sanığa mahkemenin ‘iyi hal’ indirimi vermesi tepki çekti. Çoc...