Çocuklara yaz için eğlenceli aktiviteler -2
Çocuğunuzla birlikte görsel ürünler ortaya çıkarmaya, bu ürünlerle keyifli zamanlar geçirmeye hazır mısınız? İşte çocuğunuzla birlikte yapabileceğiniz basit ama eğlenceli birkaç etkinlik örneği.

1- Buradan geçmenin bir yolu olmalı


Çift taraflı bantlarla oluşturabileceğiniz labirent sayesinde çocuğunuzun hem büyük kas gelişimi ve koordinasyon gerektiren becerilerini hem de zihinsel olarak problem çözebilme becerisini geliştirebilirsiniz.

2-Beni izlemeye devam edin :) 

Sıradan bir karton kutu ile yapacağınız bir televizyon çocuğunuzun yaratıcılığı ve dil gelişimi açısından faydalı bir etkinlik olacaktır.

3- Manav açalım dedik :)

Yine sıradan birkaç karton kutu ve gerçek ya da oyuncak meyve ve sebzeleri kullanarak çocuğunuza hem meslekleri hem de meyve sebzeleri tanıtabilirsiniz.

4- Golf bizim ata sporumuz :)

İstenen hedefe nesne atma gibi koordinasyon becerisi gerektiren bir kazanımı bu şekilde basit bir oyuncak tasarlayarak geliştirmeniz mümkün.

5- Sinemaya geldik sayılır


Çocukların çok hoşlanacağı bir etkinlik daha. Televizyon izleme saatlerini özelleştirebilirsiniz. Evde bulunan ufak kutuları kendi zevkine göre dizayn etmesine yardımcı olun. Böylece ‘seans’ bittiğinde televizyonun başından kolayca ayrılabilmesini sağlayabilirsiniz.

6-Tuvalet kağıdı rulosu deyip de geçmeyin


Havlu peçete ve tuvalet kağıdı ruloları eğlenceli bir oyuncağa dönüşebilir. Bu tatlış oyuncaklarla odasını istediği gibi süsleyebilir. Oyuncakları yaparken de nesneleri tanıma ve uygun yerlere yerleştirme becerisi edinebilir.

7- Benim saçlarım daha güzel!

Eski bir çorap, biraz talaş ve biraz da çim tohumu ile harika bir çim adam yapabilirsiniz. Bu şekilde çocuğunuzun hem inceleme, gözlemleme, araştırma yapma becerilerini hem de bir bitkinin bakımını üstlenerek sorumluluk edinme davranışını geliştirebilirsiniz.

8- Batmayan yumurta yapmışlar

İşte size evde çocuğunuzla uygulayabileceğiniz basit bir deney.Tuzlu su ile tatlı su arasındaki yoğunluk farkının ortaya çıkardığı sonuçlar.

9- Nerde o eski fasulyeler


İlkokul sıralarından aşina olduğumuz masrafsız ve kolay uygulanabilir haliyle keyifli bir deney daha. Sihirli Fasulyeler :) Bu deney için birkaç fasulye ve bir parça pamuk yeterli.

10- Belki yoğurdu sevdirir

Birlikte sütün mayalanmasını ve yoğurt haline dönüşmesini deneyip, çocuğunuzdan gelen ilginç sorular ve yorumlara kendinizi hazırlayabilirsiniz.

11- Janjanlı saatler


Eski bir CD ile hem saat yapabilir hem de saatlerin nasıl ilerlediğine ilişkin mantığı çocuğunuza kavratabilirsiniz.

12- Biraz da ders çalışalım...


Evde bulunan artık materyallerle basit toplama ve çıkarma, gruplama, eşleştirme çalışmaları yapmanız mümkün.

13- Kulaklarımızın pası silinsin :) 

Kulak eğitiminin en önemli öğesi olan ritim, her insanın doğumuyla birlikte getirdiği bir duygu olup çevremizde mevcut olan bir doğa olayıdır. Kalbinizin atışında, yürüyüş temposunda, saatin tik-taklarında, konuşmada, nefes alıp vermede, dağlardan akan derelerde hep ritim bulunmaktadır. Evinizde farklı materyalleri kullanarak basit ritim aletleri yapabilir, bu sayede çocuğunuzda ritim duygusunu ve bedensel yeteneklerini geliştirme, mutlu olmasını sağlama, olumlu bir kişilik geliştirerek, kendi kendisini kontrol etme noktasında yardımcı olabilirsiniz.

14- Yumurta kolisi deyip geçmeyin


Yaratıcılığı ortaya çıkacak birkaç öneri bizden. Gerisi size ve çocuğunuza kalmış :)
İyi eğlenceler...


İlgili haberler
GÜNÜN RAKAMI: Babaların çocuk bakımı

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de babalar çocukların bak...

Okullar tatil oldu ama peki çocuklar ne olacak?

Bu soruya dikkat çekmek için Ankara Tuzluçayır’da kadınlar bir araya geldi. Çalışan kadınlar, okulla...

Çocuklara yaz için eğlenceli aktiviteler-1

‘Koca yaz bu çocuklar evde nasıl vakit geçirecek’ diyenler buraya. Bu yaz çocuğunuzla daha çok eğlen...