Çorlu’da 'Okullarda bir öğün ücretsiz yemek' hakkı için basın açıklaması
Çorlu Ekmek ve Gül Grubu “Her Okulda Bir Öğün Ücretsiz, Sağlıklı Yemek Her Çocuğun Hakkı” talebi için basın açıklaması yaptı.

Bir aydır mahallelerde, okul önlerinde, iki gündür de Cumhuriyet Meydanında açtığı stant ile imza toplayan Çorlu Ekmek ve Kadın Grubu’nun stant başında yaptığı açıklamayı Meryem Koçer okudu.

Günaşırı temel tüketim mallarına gelen zamların, ücretlerin yoksulluk sınırının çok altında kalmasını, işsizliğin artmasını, yoksulluğu derinleştirdiğini belirten Koçer; “Artan yoksulluk ise en çok çocukları etkiliyor. Yeterli ve sağlıklı beslenme çocukların gelişimi açısından hayati bir önem taşırken, mevcut koşullarda çocukların temel ihtiyacının karşılanması sorumluluğu tamamen ailelere bırakılıyor” dedi.

Geçen yıl her 4 çocuktan birinin okula aç gittiğini ifade eden Meryem Koçer şunları söyledi; “Çocukların yaşamını daha iyiye çevirmek için, içinde bulundukları yaşam koşullarını düzeltmek için acil politikalar geliştirilmesi gerekiyor. Biliyoruz ki, okullarda ücretsiz bir öğün besleyici yemeği devlet tarafından karşılanmalı.”

“Kaynak var, yeter ki çocuklar için kullanılsın” diyen Meryem Koçer şöyle devam etti; “Çok büyük kaynaklara gerek olmadan ücretsiz yemek sağlanabilir. Burada ki mesele kaynak yokluğu değil, kaynakların nereye kullanılacağına karar verilirken yapılan tercihtir. Geçmediğimiz köprülere, ulaşılamayan hastanelere, sermayenin bir günde silinen vergilerine kaynak var! Çocuklara sıra gelince kaynak yok. Buna kimse bizi inandıramaz.”

Koçer son olarak okullarda bir öğün sağlıklı ve ücretsiz yemek hakkı için ülkenin dört bir yanında hayata geçirmek için el ele verme çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Besleyici değeri yüksek, güvenli, ucuz, kolay ulaş...

Çocuklarda beslenmeyi iyileştirme yaklaşımları ya da stratejileri arasında ‘doğru besin seçimi’ ilk...

Barınma, beslenme, eğitim haklarımızın talan edilm...

Beslenme, barınma ve eğitim sorunu ne kadar ekonomik görünürse görünsün politik bir muhtevası var. Z...

Çocukların beslenmesi için Meclis araştırma komisy...

HDP'li Gülüstan Kılıç Koçyiğit, okullarda en az bir öğünün ücretsiz bir biçimde verilmesi gerektiğin...