Dernek başkanı kadına saldırı
Cumhuriyet Kadınları Derneği Antep Şube Başkanı ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği 2'nci Başkanı Sevilay Çete Kale, kimliği belirsiz kişilerce kaçırılıp darbedildi.

Sevilay Çete Kale darp edildikten sonra saldırganlar tarafından taksiye bindirilerek hastaneye gönderildi. Kale’nin kaçırılması ve darp edilmesi ile ilgili de 1’i kadın 4 kişi gözaltına alındı.

Olay öğle saatlerinde Batıkent Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre; Kale ve kızı Akınal'ın beraber işlettiği danışmanlık firmasına gelen 1'i kadın 4 kişi, işyerinin camlarını kırarak içeriyi dağıttı. Şüpheliler daha sonra tartakladıkları Sevilay Çete Kale'yi plakası öğrenilemeyen otomobile bindirdi. Bu sırada Kale'yi kurtaramaya çalışan eşi Uğur Kale ve kızı Duygu Bilir Kale Akınal ise şüpheliler tarafından başlarından kesici aletle yaralandı.

Şüpheliler Kale'yi otomobille kaçırırken, görenlerin haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri Uğur Kale'yi ve kızı Akınal'ı 25 Aralık Devlet Hastanesine götürdü. Yaralılar acil serviste yapılan müdahalesinin ardından taburcu edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen polisler işyerinde yaptığı incelemenin ardından Sevilay Çete Kale'yi kaçıran saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

Sevilay Çete Kale, olaydan yaklaşık 2 saat sonra ise, bir taksiyle dövülmüş halde Şehitkamil Devlet Hastanesine gönderildi. Şüphelilerin Kale'yi boş bir arazide dakikalarca dövdükten sonra, yoldan çevirdikleri taksiyle hastaneye gönderdikleri belirtildi. Kale'nin acil serviste yapılan ilk kontrollerinde vücudunda çok sayıda ezik ve darp izi olduğu, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Olayın ardından polis, Kale, eşi ve kızının verdiği ifade doğrultusunda şüphelileri tespit etti. Polis yaptığı operasyonla isimleri açıklanmayan 1'i kadın, 4 kişiyi gözaltına aldı.

‘ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ’
Saldırının sebebiyle ilgili kesin bir bilgiye ulaşılamazken Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Canan Arıtman saldırıyı kınyarak şunları söyledi; “Bu menfur bir saldırı. Gerekçe ne olursa olsun şiddet kabul edilemez bir şey. Bu saldırıdan derin üzüntü duyuyoruz ve kınıyoruz. Şiddetin olmadığı bir ülke için hep birlikte gayret etmeliyiz.”

Derneğin Genel Başkan Yardımcısı Pınar Gül ise Sevilay Çete Kale’nin sağlık durumundan ötürü konuşamaz durumda olduğunu ve bu durumun toplumsal şiddettin artmasının göstergelerinden biri olduğuna dikkat çekti.

İlgili haberler
Şiddete uğradığınızda neler yapabilirsiniz?

Şiddete uğrama ihtimaliniz varsa ya da şiddet dolu hayatınızı değiştirmek istersiniz ihtiyacınız ola...

Vahşileşen şiddetin arkasında ne var, önüne nasıl...

Ülkede kadınlar için ölümün “olağan” biçimi neredeyse lüks. Giderek vahşileşirken bir yandan da sıra...

Sessizlik, şiddeti sürdürüyor

Şiddete karşı toplum ‘neden’ sessiz? İTÜ Öğretim Görevlisi Fulya Kama korku toplumuna dönüştürülen b...