Dersim Kadın Platformundan taciz protestosu: Dersim’de tacize geçit vermeyeceğiz
Dersim Kadın Platformu, geçtiğimiz günlerde Fıstıkçıoğlu Kebap ve Künefe Salonu’nda gerçekleşen cinsel saldırıya ilişkin açıklama yapmak istedi. Açıklama polislerce engellendi.

Dersim’ de geçtiğimiz gün Fıstıkçıoğlu Kebap ve Künefe Salonu’nda gerçekleşen cinsel saldırıya ilişkin Dersim Kadın Platformu işyerinin önünde basın açıklaması gerçekleştirmek istedi. Açıklamaya izin verilmedi. Açıklama öncesi yüzlerce polis iş yeri önünde toplandı. Polisler kadınları müdahale etmekle tehdit etti. 

Engellemeye rağmen platform adına açıklama okunmaya başlandı. Bu sırada polis kalkanlarla kadınları itip işletme önünden uzaklaştırmaya çalıştı. Polislerin müdahalesine kadınlar “Dersim’de tacizci işletme istemiyoruz” ve “Tacize geçit vermeyeceğiz” sloganlarıyla tepki gösterdi. Polis müdahalesinde bir kadının parmağı incindi.

Öte yandan Fıstıkçıoğlu ailesi de duruma ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şunlara değinildi:

“Sayın müşterilerimiz 29.10.2020 tarihli ilgili basın ve sosyal medyada çıkan asılsız iddialarla ilgili savcılık nezdinde şikâyette bulunduk. Adli süreç devam etmektedir. Adli sürecin sonucunda siz müşterilerimize sayfamızdan duyurup paylaşacağız.”

İlgili haberler
Dersim’de çalıştığı işyerinde tacize uğrayan öğren...

Harçlığını çıkarmak için girdiği kebapçıda aşçının tacizine maruz kalan H.K., işveren olaya göz yumu...

Dersim’de Ö. B. adlı işletmeci bir kadını cinsel s...

Dersim’de bir kadın 15 Temmuz parkında Ö.B. adlı bir işletmeci tarafından cinsel saldırıya maruz bır...

Dersimli kadınlar: Haklarımız ve hayatlarımız için...

Dersim’in Pülümür ilçesi Kocatepe (Asqirek) köyünde yaşayan kadınlar İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çı...