Dersim’de öğrenciler tacize tepki gösterdi: Susmayalım, dayanışma içinde olalım
Dersim’de üniversite öğrencileri, bir kadın öğrenciye çalışmak için gittiği bir diş kliniğinde kendini diş hekimi olarak tanıtan Mehmet D. tarafından gerçekleştirilen cinsel tacizi protesto etti.

Dersim merkezde üniversite öğrencisi bir genç kadının, çalışmak için gittiği bir diş kliniğinde kendini diş hekimi olarak tanıtan Mehmet D. tarafından sözlü ve fiziksel tacize uğradığını söyleyen üniversiteli öğrenciler Sanat Sokağı’nda basın açıklaması yaptı. Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerinin de katıldığı açıklamada konuşan Arjin İrmez üniversitede genç kadınlara yönelik tacizlerin devam ettiğini belirterek, bu yıl burs ve maddi yardım gibi tekliflerle genç kadınlarla iletişim kurulup tacizlerin gerçekleştiğini söyledi.

‘SONU GELMEYEN TACİZLERLE KARŞI KARŞIYAYIZ’

Öğrenciler adına açıklama yapan Arjin İrmez adı geçen iş yerinin ruhsatsız olduğu duyumunu da aldıklarını söyleyerek “Bunun için gerekli kurumların bu durumu araştırmasını bekliyoruz” dedi. Son zamanlarda farklı yollarla sonu gelmeyen taciz durumlarıyla karşı karşıya olduklarını söyleyen İrmez “Gün geçmiyor ki kadın arkadaşlarımıza karşı bu tarzda yönelimler gerçekleştirmesin” diye konuştu.

‘MUNZUR ÜNİVERSİTESİNDE GEÇEN YIL 45 ÖĞRENCİ TACİZE UĞRADI’

Türkiye’de kadınların şiddete, tacize, tecavüze ve cinsel istismara uğramadığı bir günün bile olmadığını söyleyen İrmez şöyle devam etti: “Bildiğiniz gibi yine Munzur Üniversitesinde geçen sene 45 genç kadın arkadaşımız bölüm hocaları tarafından tacize uğradı. Bilim yuvası olması gerekirken, öğrencileri hayata hazırlayan güvenilir bir kurum olması gerekirken her geçen gün daha fazla taciz iddialarıyla karşı karşıyayız” dedi.

‘HİÇBİR KADIN ARKADAŞIMIZ SUSMASIN’

Bu yıl burs ve maddi yardım gibi tekliflerle genç kadınlarla iletişim kurulup ahlaksızca tekliflerin gerçekleştiğini söyleyen İrmez şöyle devam etti: “Dün olduğu gibi bugün de sesleniyoruz ardı arkası gelmeyen taciz iddiaları araştırılsın ve gerekli cezai yaptırımlar uygulansın. Bu tür taciz ve benzeri durumları ifşa etmekten, onlara karşı mücadele etmekten bir adım geri durmayacağız. Yine bu tarz taciz durumlarına karşı hiçbir kadın arkadaşımızın susmamasını, korkmadan çekinmeden bu durumla paylaşmaları ve dayanışma içerisinde olmaları, Dersim halkının da bu konuda bizimle dayanışma içerisinde olması gerektiği çağrısını yapıyoruz.”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Munzur Üniversitesi öğrencileri yoksulluk ve taciz...

Barınma sağlanmayıp sokağa terk edilen Munzur Üniversitesi öğrencileri, güvencesizliğe ve eğitim hak...

Dersim Kadın Platofmru: Munzur Üniversitesindeki t...

Munzur Üniversitesindeki taciz iddialarına ilişkin Dersim Kadın Platformu açıklama yaptı.

Dersim Barosu'ndan şiddet raporu: Cinsel suçlar ar...

Dersim Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu 2021-2022 şiddet raporunu yayımladı. Rapor, cinsel şi...