DEÜ SES İşyeri Temsilcisi Günseli Uğur katıldığı eylemlerden dolayı sürgün edildi
DEÜ Hastanesinde ek ödemelerdeki adaletsizliklere karşı yapılan eylemlere katılan SES İşyeri Temsilcisi Günseli Uğur 6 ay süreyle Buca DEÜ Eğitim Aile Sağlığı Merkezine sürgün edildi.

Dokuz Eylül Üniversite (DEÜ) Hastanesinde ek ödemelerdeki adaletsizlikler, döner sermaye kesintileri gibi sorunlara ilişkin birçok sendikanın bir araya gelerek yaptığı eylemlerin ardından önce eylemler yasaklandı, sonra sağlık emekçilerine soruşturmalar açıldı. Açılan soruşturmalar sonrası ise SES İşyeri Temsilcisi Günseli Uğur başka bir ‘görevlendirme’ adı altında 6 ay süreyle Buca DEÜ Eğitim Aile Sağlığı Merkezine sürgün edildi. Sürgünün sendikal faaliyeti engellemek için verildiğini söyleyen Uğur, sağlık çalışanlarının hakları için her mücadele etmeye devam edeceğini belirtti.

‘SÜRGÜN KARARI SENDİKAL FAALİYETİ ENGELLEME KAPSAMINDADIR’

Senelik izinde olmasına rağmen Cuma günü hastane insan kaynaklarından arandığını belirten Uğur, “İzinde olduğum için gidemedim, bugün ise üzerinde gizli damgası olan bir sarı zarfla hastanenin Buca’daki Aile Sağlığı merkezine 6 aylığına başka bir yere görevlendirildiğimi bildirdiler” dedi. 30 yılı aşkın süredir DEÜ Hastanesinde böyle bir şey yaşanmadığını söyleyen Uğur, “Normal şartlarda sendikanın sadece kurum temsilcisi değil iş yeri temsilcisinin de hastane içindeki herhangi bir yere isteği dışında görevlendirilmesi yasal değildir. Bu sendikal faaliyeti engelleme kapsamında. Bu yüzden biz de sendika olarak bununla ilgili hukuki yola başvuracağız” diye konuştu.

‘BASKI POLİTİKALARINA KARŞI MÜCADELEMİZ SÜRECEK’

Hastane çalışanlarının da bu duruma tepkili olduğunu ifade eden Uğur, “Bunun gerekçesiz olduğunun, mücadeleyi engellemek için yapıldığının herkes farkında. 30 yılı aşkın süredir öyle bir şey olmaması ve şimdi hastanede pandemi sürecinde yaptığımız eylemliklerden sonra olması bizi bekleyen baskıları da göstermekte. Bundan sonra bu dille konuşacaklar. Baskı ve yıldırma politikalarına devam edecekler. Biz de aynı şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. Bu yapılanın ‘görevlendirme’ değil sürgün olduğunu vurgulayan Uğur, “Sürgün de bizim için bir onurdur, mücadelemiz sürecek” diye konuştu.


İlgili haberler
Sürgünler kadın kamu emekçilerini nasıl etkiliyor?

Okulların açılmasına kısa bir süre kala yüzlerce öğretmen sürgün edildi. Eğitim Sen, aile bütünlüğün...

İstismarı açığa çıkarana sürgün, üstünü kapatana ‘...

İstanbul’da 115 hamile çocuğu adli makamlara bildirmeyen, ihmali soruşturulmayan doktor, bir de başh...

Sağlık sistemi pul pul dökülüyor

‘Sağlıkta çağ atladık, diyenler, sağlık emekçilerine bir maske vermekte zorlanırken emekçiler psikol...

Kovid hastası bir hemşire: Sağlık sistemi bizi kor...

Malatya Eğitim Araştırma Hastanesinde çalışan ve kovid testi pozitif çıkan bir sağlık emekçisi, sağl...

‘Emziren hemşireye izin yok, eğitim yok, zorla kov...

Bir devlet hastanesinde görev yapan ve süt izni döneminde olan hemşire, eğitim almadığı halde kovid...

Sağlık emekçilerinin sağlığı kime emanet?

Sağlık emekçileri sorunlarını saymakla bitiremiyor: Koruyucu malzeme eksikliği, hastanelerdeki önlem...