Dicle Ekmek ve Gül buluşması: Taleplerimizde ısrarcı olmalıyız!
Diyarbakır’da Dicle Ekmek ve Gül okurları bir araya gelerek şiddete karşı mücadeleyi ve haklarını konuştu.

Diyarbakır’da 25 Kasım öncesi bir araya gelen Dicle Ekmek ve Gül okurları “Şiddete Karşı Seçeneksiz Değiliz Dayanışma Yaşatır” diyerek şiddete karşı başvuru yollarını konuşup dayanışma ve mücadele çağrısında bulundular.

Buluşmada konuşmacı olan Avukat Songül Argünağa şiddete karşı hukuki başvuru yolları hakkında bilgi verirken aynı zamanda 6284 sayılı kanun hakkında da detaylı bilgilendirmelerde bulundu. Var olan yasaların haklarımızı koruma altına alması gereken noktada, pratikte her zaman bu kadar kolay olmadığını aktaran Argünağa “Haklarımızı bilip talep etme noktasında ısrarcı olmalıyız. Biz talep etmedikçe maalesef haklarımız bize sunulmuyor. Mümkün olduğunca öğrendiklerimizi tüm kadın arkadaşlara aktarmalıyız” dedi.

Toplumsal cinsiyete dayalı şiddet ve şiddet türlerinin anlatılmadığı, kadınların cinsel sağlık konularında yeterince bilgilenmesinin önünün açılmaması, cinsel sağlıkla ilgili hizmetlere ücretsiz erişememesinin sıkıntılarını belirtirken kadınların bu alanlarda yaşadıkları sıkıntıların çözülebilmesi noktasında talepler tartışıldı.

Etkinliğe katılan okurlar söyleşinin çok verimli ve bilgilendirici olduğunu aktarırken aslında bir araya gelmenin ne kadar gerekli olduğunun farkına varıp bundan sonraki süreçte daha fazla bir araya gelmenin gerekliliğini hatırlattı. Kadınlar yeni etkinliklerle yan yana gelmenin planlarını yaparak mücadeleyi büyütmenin birliktelikle mümkün olacağını vurguladı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Keçiören Kadın Platformu'ndan 25 Kasım'a çağrı

Keçiören Kadın Platformu, ilçelerinde basın açıklaması yaparak kadına yönelik şiddete dikkat çekti v...

İzmir Kadın Platformu 25 Kasım eylemi

İzmir Kadın Platformu, ‘Şiddet her yerde çözüm örgütlü mücadele’ şiarıyla 25 Kasım Perşembe günü sok...

ODTÜ’lü kadınlar geleneksel 25 Kasım Gece Yürüyüşü...

ODTÜ’lü kadınlar 25 Kasım’a giderken gelenekselleşen 25 Kasım Gece Yürüyüşünü gerçekleştiriyor.