Didim Kadın Platformu: Sürgünler derhal durdurulmalı
Eğitim Sen yöneticisi ve üyesi kadınların sürgün edilmesine tepki gösteren Didim Kadın Platformu, ‘Kanunsuz ve hukuksuz sürgünleri kınıyoruz. Bu sürgünler derhal durdurulmalıdır’ dedi.

Didim Kadın Platformu, geçtiğimiz hafta sürgün edilen Eğitim Sen yöneticisi ve üyesi kadınlara destek için basın açıklaması düzenledi. Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan açıklamada basın metnini Platform adına Sultan Parıltı okudu.

Her tür ceza yönteminin kamu emekçilerinin örgütlü mücadelesine yönelik bir engelleme olduğunu söyleyen Parıltı, “Eğitim emekçileri ve onların öz örgütü Eğitim Sen yıllardır sürdürdüğü parasız, bilimsel, laik ve ana dilde eğitim mücadelesinde hiçbir zaman ödün vermemiştir. İlçemizde üç eğitim emekçisinin, bilimsel ve parasız eğitime sahip çıktıkları için sürgün edilmelerini kabul edilebilir bulmuyoruz” dedi.

‘KANUNSUZ VE HUKUKSUZ SÜRGÜNLERİ KINIYORUZ’

Didim Kadın Platformu olarak haksızlığa karşı mücadele edeceklerini ifade eden Parıltı, “Geleceğimize sahip çıkmak için her alanda birlikte olmamız gerektiğini düşünüyor ve yapılan bu kanunsuz ve hukuksuz sürgünleri kınıyoruz. Biz kadınlar, Eğitim Sen Didim Temsilciliğinin yanındayız ve diyoruz ki, bu sürgünler derhal durdurulmalıdır, Gücümüz birliğimizdir” diye konuştu.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Didimli Kadınlar İstanbul Sözleşmesi için pedal çe...

Didim Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyeceklerini pedal çevirerek bir kez daha dil...

Eğitim Sen: Kadınlar en çok psikolojik şiddete mar...

Eğitim Sen’in ‘Eğitim ve Bilim Alanında Kadına Yönelik Şiddet’ konulu araştırma raporuna göre, kadın...

Tanrıkulu: İhraç edilen ve baskı altında çalışan k...

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, sağlık alanında çalışan kadınların yaşadığı sorunları Cu...