Emek Partisi: İranlı kadınlar her yerde mücadele etmeye devam ediyor
Emek Partisi, İran’da ahlak polisi tarafından öldürülen Mahsa Amini için açıklama yaptı.

Emek Partisi, İran’nın başkenti Tahran’da ahlak polisi tarafından giyinme şekli gerekçe gösterilerek gözaltına alınan ve işkence ile öldürülen 22 yaşındaki Mahsa Amini için açıklama yaptı. EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan imzasıyla yapılan açıklamada, “İran rejiminin kadınların hayatına mal olan baskı mekanizmalarına karşı, diktatörlüğe karşı sokağa çıkan, mücadele eden İran halkına selam olsun!” dendi. Açıklama şöyle:

İran Rejimi, ‘başörtüsü kuralına uymadığı’ için 22 yaşındaki Mahsa Amini’yi öldürdü.
Başörtüsü zorunluluğunu ve ahlak polislerini, kadınlar üzerinde bir sopa gibi sallayan rejim, yarattığı baskı mekanizmasını İranlı işçi ve emekçilerin üzerinde Demokles Kılıcı olarak kullanıyor.
Mahsa cinayetinin ardından kitleselleşen ve sokağa taşan halkın tepkisi İran rejiminin onlarca kadını öldürerek, baskı kurarak kendini var etme çabasının halk nezdinde bir karşılığı olmadığını gösteriyor.
Bugün İran’da kadınlar, öğrenciler, işçiler polisin tüm tehditlerine karşı sokağa çıkıyor. Büyük petrol fabrikalarından şeker fabrikalarına işçiler açıklamalar yayınlayarak grev çağrıları yapıyorlar. Esnaf kepenk kapatıyor. Üniversite öğrencileri polisin tüm müdahalelerine rağmen “Hepimiz Mahsayız, sonuna kadar savaşacağız” sloganıyla yürüyüş yapıyor.
Cesaretleri ve kararlılıklarıyla tüm dünyaya örnek olan İranlı kadınlar özgürlükleri için her yerde mücadele etmeye, seslerini duyurmaya devam ediyorlar.
İran rejiminin kadınların hayatına mal olan baskı mekanizmalarına karşı, diktatörlüğe karşı sokağa çıkan, mücadele eden İran halkına selam olsun!


Fotoğraf(Soldaki): Atefeh Daneshgar

Fotoğraf(Sağdaki): Sarkhat Portal'ın videosundan ekran görüntüsü

İlgili haberler
Mahsa Amini’nin öldürülmesini Türkiyeli kadınlar d...

Van ve Diyarbakır’da kadınlar, düzenledikleri eylemlerle Mahsa Amini’nin İran rejim güçlerince katle...

Mahsa Amini’nin ardından ‘kadın, yaşam, özgürlük’...

İran'da ahlak polisi tarafından öldürülen Mahsa Amini'nin defnedilmesinin ardından kadınlar sokağa ç...

İran’da halk ahlak polisinin Mahsa Amini'yi öldürm...

Ahlak polisi gözaltına aldıkları Mahsa Amini'yi öldürdü, Tahran sokaklarında 'Kız kardeşimi öldürenl...