11 kız öğrencisine tacizle suçlanan müdüre 149 yıl hapis istemi
Eskişehir’de müdürü olduğu ortaokulda 11 kız öğrencisine istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Mustafa Kartaler hakkında 69 yıldan 149 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

DHA’dan Engin Özmen’in haberine göre Alpu ilçesi Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulunda rehber öğretmen F.G., geçen şubat ayında okul içerisinde yapmış olduğu öğrenci görüşmelerinde okul müdürü Mustafa Kartaler’in 11 kız öğrencisine cinsel tacizde bulunduğunu öğrendi. Başlatılan soruşturma kapsamında öğrenciler, çocuk izleme merkezi uzmanları (ÇİM) eşliğinde alınan ifadelerinde istismara uğradıklarını anlattı. Şikayetler üzerine gözaltına alınan okul müdürü Mustafa Kartaler, adliyeye sevk edildi. Suçlamaları kabul etmeyen Kartaler, çıkarıldığı mahkemece, ‘çocuğa karşı cinsel taciz ve cinsel istismar’ suçlarından tutuklandı. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Kartaler hakkındaki soruşturmasını tamamlayıp hazırladığı iddianameyle Eskişehir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesine dava açtı. İddianamede çocukların cinsel istismarı, cinsel taciz ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından 69 yıldan 149 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Ayrıca iddianame de cinsel suçların kız öğrencilerine yönelik işlenmesi nedeniyle verilecek cezalarda yarı oranda artırım istendi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Tutuklu yargılanan Mustafa Kartaler ise iddianamedeki ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. 24 yıllık öğretmen olduğunu anlatan Kartaler, “Öğrencilerin ifadelerinde söylendiği gibi kimseye dokunmadım, fiziksel temasım olmadı. Kesinlikle hiçbir öğrencime kötü niyetle bakmadım. Ben bütün öğrencilerime ‘aç mısınız yemek ısmarlayayım mı?’ şeklinde söylemlerde bulunurum. Bunda kötü niyetim yoktur. Suçlamaları kabul etmiyorum, ben hiçbir öğrencime kötü davranmadım. İşimde disiplinliyimdir ancak hiçbir öğrencime ne sözlü ne de fiziksel temasım olmadı. Öğrenciler benim hakkımda neden böyle iddialarda bulunduğuna dair hiçbir fikrim yok” diyerek kendini savundu.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINMIŞTI

Eskişehir Valiliğinin talebi üzerine ortaokul müdürü Mustafa Kartaler’in kötü siciline rağmen 2 okula birden müdür olarak atanmasına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığınca da soruşturma başlatılmıştı. Okul müdürü Kartaler’in 2 okula birden müdür olarak atanmasıyla ilgili tüm süreç görevlendirilen bakanlık müfettişlerince incelemeye alındı. Milli Eğitim Bakanlığı da olayın ardından Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt’ı görevden almıştı.

Fotoğraf: Gülnaz Bingöl/csgorselarsiv.org

İlgili haberler
‘Saraydan kısıp çocuklarımıza versinler’

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışması Derneği okullarda bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek verilme...

Öğrencilerine cinsel istismarda bulunan müdür veki...

İzmir’de, bir okulda öğretmenlik ve vekil müdürlük yapan Adil Şahintürk hakkında “cinsel istismar” n...

Star Kadın Derneği: Her Gün Aynı Yas Duygusuna Uya...

Van’da 18 günde 16 kadının yaşam hakkı elinden alındı. Artan kadın cinayetlerine karşı Star Kadın De...