EMEP 8 Mart öncesi direnişteki Vip Giyim işçileri ile buluştu
Emek Partisi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi, direnişte olan Vip Giyim işçilerini ziyaret etti.

110 gündür Vip Giyim önünde direnişte olan kadınlara çok sayıda kurum dayanışma ziyaretinde bulundu. Emek Partisi'nin ziyaretinde konuşan Genel Başkan Selma Gürkan, "Mücadele tarihinden biliyoruz, işçilerin birliği kazanacak, Vip Giyim işçileri kazanacak" dedi.

Etkinlikte ilk olarak konuşan Vip Giyim direnişçisi Kadriye Horlu, "İçinde yaşadığımız erkek egemen sistemde her gün, çok çeşitli baskılarla karşılaşıyoruz. Hem evde, hem de iş yerlerinde bizlere dayatılan toplumsal cinsiyet rolleriyle mücadele ederken, diğer yandan iş yerlerinde cinsel tacize, şiddete uğruyor, mobbinge maruz kalıyoruz. Aynı işi yapmamıza rağmen erkek arkadaşlarımızdan daha az ücret alıyor, horlanıyoruz. Ancak bu kuşatma ve erkek egemen sistemin her türlü baskısı umudumuzu söndüremez. İşte bu yüzden emekçi kadınlardan korkuyorlar ama kadın işçiler artık mücadelelerinde daha kararlı ve en önde" dedi.

‘PATRONLARIN, SİYASİ İKTİDARIN ÖRGÜTLÜ İŞÇİYE TAHAMMÜLÜ YOK'
Vip Giyim direnişçi işçilerinin şahsında bütün emekçi kadınların 8 Mart'ını kutlayarak konuşmasına başlayan Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, patronların siyasi iktidardan güç olarak işlediği suça tanıklık ettiklerini belirtti. Patronların karşılarında örgütlü işçiyi istemediğini vurgulayan Gürkan, "Patronların, siyasi iktidarın örgütlü işçiye tahammülü yok. Çünkü örgütlü işçiler sadece kendi ekonomik ve sosyal taleplerini savunmakla kalmazlar, yaşadıkları sorunları muhatapları kimse bunun da farkına varır, sömürü politikasının kaynaklarını öğrenirler. Bugün yanı başımızda süren savaş politikalarının da işçi sınıfına neden zarar verdiğini, bu savaşın neden emekçilerin savaşı olmadığını, bu savaşa neden karşı durulması gerektiğini de öğrenecektir. İşçiler örgütlenirken ülkenin demokratikleşmesi noktasında da bilinçlenir ve öğrenir" diye konuştu.

‘İŞÇİLERİN BİRLİĞİ KAZANACAK’
Patronların 8 Mart için büyük büyük laflar ettiğine dikkat çeken Gürkan, "Reklamlar dönüyor, mesela Dardanel işçilerine dedirtiyorlar ki 'Dardanel bizim evimiz.' Oysa daha 1 sene önce Dardanel işçileri çalışma koşullarına karşı direndi, mücadele etti. Madem Dardenel işçi kadınların emeği üzerinden yükseliyor, neden işçi kadınların çalışma ve yaşam koşulları düzeltilmiyor, neden örgütlenme hakkı verilmemektedir? Bu soruları bütün işçi sınıfı olarak ve kadın işçiler olarak sormaya devam edeceğiz. Patronlar örgütlü işçi istemedikleri gibi, mücadeleci sendika da istemezler. Bunun bir örneği daha dün Urfa'da Öz İplik-İş'ten istifa edip DİSK Tekstil İş'e geçen işçilerin mücadelesinde gördük. Mücadele tarihinden biliyoruz, işçilerin birliği kazanacak, Vip Giyim işçileri kazanacak" dedi.

Bugün gerçekleştirilen ziyaretlerde ayrıca Deriteks Sendikası Genel Başkanı Musa Servi ve yöneticilerinin yanı sıra, TYS, Tüm-Tis Basın-İş, HDP, Emek Partisi, EHP, DİP, Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kadın Meclisleri ve Eğitim Sen de destek verdi.

İlgili haberler
BEKEV’den 8 Mart etkinliği

İzmir Buca’da BEKEV Derneği 8 Mart dolayısıyla kadınlarla etkinlikte bir araya gelecek.

PTT emekçisi kadınlardan 8 Mart etkinliği

PTT emekçisi kadınlar 8 Mart etkinliğinde bir araya gelerek, taleplerini ve mücadele yöntemlerini ko...

Eryaman’da 8 Mart etkinliği düzenlendi

Kadınlar, Etimesgut Pir Sultan Abdal Kültür Derneğinin çağrısıyla, Eryaman Sosyal Tesislerinde 8 Mar...