EMEP’li kadınlar, İzmir Meslek Fabrikası işçilerini ziyaret etti
Emek Partili kadınlar, direnişte olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası emekçilerini ziyaret etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası emekçilerinin direnişi sürerken destek ziyaretleri de sürüyor. Emek Partili kadınlar dün direnişe ziyarette bulunarak emekçilerin yanında olduklarını söyledi. 

Basın açıklaması yapan Meslek Fabrikası emekçileri, İzmir Büyükşehir Belediyesinin açıklamasına yanıt verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesinin önceki gün yaptığı açıklamada "Meslek Fabrikası eğitmenlerine teşekkür ediyoruz. Hiçbir eğitmene İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde istihdam taahhüdünde bulunulmadığının da önemle altını çizmeyi kamuoyunu aydınlatmak adına bir görev biliyoruz” ifadelerine yer verildi.

‘KİMSE GELECEK KAYGISI İLE ÇALIŞMAK İSTEMEZ’

Meslek Fabrikası eğitmen ve öğretmenleri adına bugünkü basın açıklamasını ise Özlem Uçak okudu.

Uçak, “Büyükşehir belediyemizin yapmış olduğu açıklamaya istinaden tarafımızca cevap hakkının doğduğunu düşünmekteyiz. Öncelikle iş taahhüdünde bulunulmaması taşeron yapının tam da istediği bir düzendir. Bizler çok sevdiğimiz işlerimize başlarken maalesef istihdam pazarlığı yapacak geçim durumunda olamıyoruz. Takdir edersiniz ki hiç kimse gelecek kaygısı yaşayarak, işinin başında son gününü düşünerek çalışmak istemez. İçinde bulunduğumuz taşeron düzeni bizleri bu şekilde çalışmaya mecbur bırakmaktadır” diyerek sözlerine başladı.

“Açılan kurs branşlarının çoğu söylenildiği gibi sürekli değişmemektedir. Aramızda 2016 yılından itibaren her yıl kendi branşlarında belirli süreli eğitimlerine aralıksız devam eden pek çok arkadaşımız bulunmaktadır" şeklinde konuşan Uçak, eğitmenlerin görmezden gelinmesine üzüldüklerini dile getirdi.

‘GÜVENCELİ YARINIMIZ İÇİN GÜVENCELİ İŞ’

Pandemi koşullarında canları pahasına risk alarak fedakarlık yaptıklarını hatırlatan Uçak, “Bunun sanıldığı ya da yapılan açıklamada yer alan iş kaybımızın önüne geçildiği söylemiyle basite indirgenecek bir fedakarlık olmadığını siz de biz de biliyoruz. Ve evet tüm ücretlerimiz ödenmiş bir alacağımız kalmamıştır. Fakat 28 Aralık 2020 tarihinden itibaren gelecek kaygımız, işsizliğimiz, bir sonraki ay ödenecek faturalarımız ve çok sevdiğimiz işimiz kalmıştır” dedi.

Taleplerini yineleyen Uçak, “Taşeron sistemi son bulsun. Daimi iş, daimi sigorta istiyoruz. Güvenceli yarınımız için güvenceli iş talebimiz karşılanana kadar direnişimiz tüm kararlılığımızla sürecek” diye konuştu.

EMEK PARTİLİ KADINLARDAN DESTEK
Konak’ta eski belediye binası önünde direnişlerini sürdüren eğitmenler ve emekçilere Emek Partili kadınlar da destek ziyaretinde bulundu.
“İş, ekmek, özgürlük”, “Direne direne kazanacağız”, “Taşerona geçit vermeyeceğiz” sloganlarını atan emekçilere seslenen Emek Partisi İzmir İl Başkanı Emine Uyar, direnişlerine güç vermek için geldiklerini söyleyerek “Bu mücadeleniz hepimizin mücadelesi. Tüm kadınların, işçi ve emekçilerin mücadelesi. Herkes güvenceli bir işte çalışmalı ve tüm hakları almalı diyoruz. Emek Partili kadınlar olarak nerede bir direniş, bir emek mücadelesi varsa bizler de ordayız. Kurtuluşun işçi ve emekçilerin hep birlikte mücadelesiyle olacağını söylüyoruz” dedi.
Taşeron çalışma sisteminin kaldırılması gerektiğini söyleyen Uyar, “Yıllarca emek veren işçi ve emekçiler bu taşeron sistemde hiçbir hakka sahip olamamakta. Ne örgütlenme ne emeklilik hakkı... Bizler herkesin kadrolu, güvenceli çalışması gerektiğini söylüyoruz. Bu mücadele devam ettiği sürece biz de sizlerle bu mücadeleyi sürdürmek isteriz” diye konuştu.
Ayrıca kadınların çalışma hayatında olmasının önemine değinen Uyar, “Bizler de bu toplumda kadınlar olarak eşit haklara sahip olmak istiyoruz. Bizler de güvenceli işlerde çalışmak, istihdamda yer almak istiyoruz. Bize bu iktidar çocuk bakımı, hasta bakımı gibi işleri yükleyerek kadının göreviymiş gibi algılatmaya çalışıyor. Bizler çalışırsak da esnek çalışacağız onlara göre ama biz esnek çalışma değil tam zamanlı çalışmak istiyoruz. Bütün kadınların talebidir bu” diyerek mücadele vurgusu yaptı.


İlgili haberler
Meslek Fabrikası eğitmen ve emekçilerinin direnişi...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası emekçileri eski belediye binası önündeki direnişlerinin...

İzmir Meslek Fabrikasında işsiz kalan 28 öğretmen...

İzmir Meslek Fabrikasında çalışan ve taşeron şirketin sözleşmesinin dolması üzerine işsiz kalan 28 ö...

İzmir Meslek Fabrikasında çalışan öğretmenler: Art...

İzmir Meslek Fabrikasında çalışan ve taşeron şirketin sözleşmesinin dolması üzerine işsiz kalan 28 ö...