Meslek Fabrikası eğitmen ve emekçilerinin direnişi sürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası emekçileri eski belediye binası önündeki direnişlerinin 2. gününde taleplerini yineledi.

Meslek Fabrikası önünde başlayan eylemleri Konak'taki belediye binasına taşıyan eğitmenler ve emekçiler direnişlerini kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti.  

Belediye binası önünde basın açıklamasını okuyan Büşra Güngör, “Taşeron kaldırıldı deniliyor ama bizler bugün taşeron sisteminin mağdurlarıyız. Bu tabloyu kabul etmiyoruz” diyerek sözlerine başladı.

‘TAŞERONA DESTEK VERMEK EMEKÇİNİN MAĞDURİYETİNİ GÖRMEZDEN GELMEKTİR’

Yaşanan sorunları defalarca İzmir Büyükşehir Belediyesine iletmelerine rağmen hiçbir adımın atılmadığını ifade eden Güngör şuana kadar bir yetkiliden de dönüş olmadığını hatırlattı. Güngör, “Bizler her defasında bilimsel, ilkeli, öğretme adına çıktığımız evlerimizden, işsiz aşsız umutsuz dönmek istemiyoruz. Bunu kabul etmek de görmezden gelmek de ötelemek de taşeron düzenine destek vermek, emekçinin mağduriyetini hiçe saymaktır” diye konuştu.

‘MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA SÜRECEK’

İzmir kamuoyunu, emek ve demokrasi güçlerine destek çağrısı yapan Güngör, “Son olarak buradan taleplerimizi yineliyoruz. Taşeron sistemi son bulsun. Daimi iş, daimi sigorta istiyoruz. Ekonomik krize eklenen pandemi krizin faturasını biz emekçiler çekerken bir de işsizlik kaygısı omuzlarımıza bindi. Güvenceli yarınımız için güvenceli iş talebimiz karşılanana kadar direnişimiz tüm kararlılığımızla sürecek” dedi.


İlgili haberler
İzmir Meslek Fabrikasında çalışan öğretmenler: Art...

İzmir Meslek Fabrikasında çalışan ve taşeron şirketin sözleşmesinin dolması üzerine işsiz kalan 28 ö...

İzmir Meslek Fabrikasında işsiz kalan 28 öğretmen...

İzmir Meslek Fabrikasında çalışan ve taşeron şirketin sözleşmesinin dolması üzerine işsiz kalan 28 ö...

EMEP’li kadınlar, İzmir Meslek Fabrikası işçilerin...

Emek Partili kadınlar, direnişte olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası emekçilerini ziya...