Eryamanlı kadınlar İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıktı: Mücadelemizi mahalle mahalle büyüteceğiz
Eryamanlı kadınlardan İstanbul Sözleşmesi tepkisi: Haklarımızdan, hayatlarımızdan vazgeçmemek için mahalle mahalle, semt semt mücadelemizi büyüteceğiz.

Ankara Eryaman’da bir araya gelen kadınlar, Türkiye’in İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmasına tepki gösterdi. Eryaman 3. Etap Çarşı önünde bir araya gelen kadınların yaptığı basın açıklamasına Pir Sultan Abdal Eryaman Şubesi, Eğitim Sen 4 No’lu Şube, Emek Partisi, CHP, HDP, HDK katıldı. Burada açıklama yapan Eğitim Sen Ankara 4 No’lu Şube Yöneticisi Edge Tedik Ejderoğlu, kadınlar için hayati öneme sahip olan İstanbul Sözleşmesi’nden tek adamın kararıyla çekilinmesini kabul etmediklerini belirterek, “Eryamanlı Kadınlar olarak bir kez daha diyoruz ki; makbul kadın olmayacağız. Haklarımızdan, hayatlarımızdan vazgeçmemek için mahalle mahalle, semt semt mücadelemizi büyüteceğiz” dedi.

Açıklamada konuşan Eğitim Sen Ankara 4 No’lu Şube Yöneticisi Edge Tedik Ejderoğlu, Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi kararını tanımadıklarını ifade ederek,“Kadınların, çocukların, LGBTİ+’ların yaşam hakkını koruyan, ev içi şiddeti önlemeye yönelik devlete sorumluluklar yükleyen İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi kararı kadınları, çocukları ve LGBTİ+’ları açık açık şiddete karşı savunmasız bırakmaktır. Bu yüzden 12. Cumhurbaşkanının vermiş olduğu bu karar biz kadınlar için yok hükmündedir. Bir gece yarısı ‘Biz kaldırdık bitti’ diyerek kadınlara söz hakkı dahi vermiyorlar. Kadınlar için hayati öneme sahip olan İstanbul Sözleşmesi’nden tek adamın kararıyla çekilinmesini kabul etmiyoruz” dedi.

‘MAKBUL KADIN OLMAYACAĞIZ’
İstanbul Sözleşmesi’nin kadınlara bahşedilen bir lütuf olmadığını belirten Ejderoğlu, “Direnerek, mücadele ederek kazandığımız hakkımız. Bu haklarımızı kazanmak için dün nasıl direndiysek haklarımızı, hayatlarımızı birtakım erkeklerin insafına bırakmamak için de direneceğiz! İstanbul Sözleşmesi’ni feshederek kadınları güvencesiz bırakan erkek egemen zihniyet Ankara Sözleşmesi yapacağız diyor. Bizler AKP-MHP bloğuna Ankara Sözleşmesi yaptırmayacağız. Kadınları eve kapatmak isteyen, makbul kadın yaratmak isteyen siyasal İslamcı iktidara Eryamanlı Kadınlar olarak bir kez daha diyoruz ki; ‘makbul kadın olmayacağız’ .Haklarımızdan, hayatlarımızdan vazgeçmemek için mahalle mahalle, semt semt mücadelemizi büyüteceğiz” dedi.

İlgili haberler
Belediye işçisi kadınlar: İstanbul Sözleşmesi bizi...

Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube üyesi işçi kadınlar İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini belirte...

İzmir Barosu: İstanbul Sözleşmesi yürürlüktedir, h...

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına tepki gösteren İzmir Barosu, Cumhurbaşkanı kararının usuls...

Şiddet failinden avukata telefon: İstanbul Sözleşm...

Sözleşme'den çekilmenin şiddet faillerini cesaretlendirdiğine dikkati çeken Av.Rabia Özgökçe: "Şimdi...