Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği : İzmirli kız kardeşlerimiz yalnız değil
BORKAD (Bornova Kadın Dayanışma Derneği) İzmir depremi ardından başlattığı ‘Yaralarımızı Dayanışmayla Saracağız’ adlı dayanışma kampanyasına Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği de ses verdi.

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği adına açıklama yapan Adile Doğan, çağrıya ses verdiklerini ve emekçilerin birbirinden başka çaresi olmadığını, bu dayanışmaya sessiz kalmamaları gerektiğini söyledi. Doğan "Bu deprem de yaşananları 'Van depreminden, Elazığ depreminden ve 1999 Marmara depreminden' biliyoruz ki devlet mekanizmaları ancak depremzedelerin başında şov yapar ve olay gündemden düşünce de depremzedeler, başta kadın ve çocuklar olmak üzere halk kendi kaderlerine terk ediliyorlar" diye ifade etti.  

Güvenilir yollarla dayanışma adına topladıkları malzemeleri göndereceklerini, bir yandan da deprem vergilerinin nereye harcandığını sormaya devam edeceklerini söyleyen Doğan, kampanyayı başlatmalarının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen kadınlar derneğine birçok yardım geldiğini belirtti. Dernek üyelerinin çalıştığı fabrikalarda, iş yerlerinde ve sokağında, oturduğu binalarda kampanyayı sürdürmeye devam edeceklerini söyleyen Doğan "Perşembe gününe kadar sürdüreceğimiz dayanışma kampanyası hem yaraları saracak hem de İzmirli kız kardeşlerimizin yalnız olmadığını bir kez daha göstermiş olacak" diyerek konuşmasını bitirdi.


İlgili haberler
Deprem sonrası kadınlar ne yaşıyor?

Deprem gibi afetler sonrasındaki olumsuzluklara dair kadınların yaşadıkları ise daha özel ele alınma...

Depremin görünür kıldığı: İşsizlik, yoksulluk, açl...

Deprem kaygısıyla çadırlara sığınanların çoğu, pandemi döneminde ya işsiz kalmış insanlardan oluşuyo...

Depremin gösterdiği: Bu ülkede çocuklar kendilerin...

‘Hiçbir çocuğun canının bir “mucize”nin ince ipine bağlı olmadığı bir yaşam kurmak bu devletin sorum...