Esenyalı’da kadınlar kıdem tazminatının gasbına karşı halkı mücadeleye çağırdı
Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği üyeleri halk pazarına çıkıp bildiri dağıtarak ‘Kıdem tazminatımıza sahip çıkalım’ dediler. Çok sayıda emekçi kıdem tazminatının fona devredilmesine tepki gösterdi.

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğindeki kadınlar Ahmet Yesevi Mahallesi'nde kurulan pazarda kıdem tazminatının fona devredilmesine karşı bildiri dağıtarak halka seslendi. Kadınlar "Kıdem tazminatımızı elimizden almaya çalışıyorlar. Kadınların tek güvencesi olan kıdem tazminatı elimizden gidiyor" diyerek zor koşullarda çalışan kadın işçilerin daha da ağır ve güvencesiz çalışma koşullarına maruz bırakılacaklarını vurguladı.  

Kıdem tazminatının; ücretinin ödenmemesi, taciz ve mobbing gibi sorunlar karşısında kadın işçilerin patronlara karşı kullanabileceği önemli bir koz olduğunu söyleyen kadınlar "Fon sisteminde kadın işçi haklı fesih yapsa bile kıdem tazminatını alamayacak" dedi.

<iframe width="727" height="409" src="https://www.youtube.com/embed/2-MV_a-PmPI" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

ADİLE DOĞAN: İŞÇİNİN HAKKINI KENDİ CEPLERİNE İSTİYORLAR

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Adile Doğan halka, işçilerin fonda biriken tutara dokunabilmesi için 60 yaşına kadar beklemek zorunda kalacaklarını ve ancak yüzde 25'ini alabileceklerini, kalan yüzde 75 ise emekli maaşına eklenerek işçiye taksit taksit verileceğini anlattı.

Doğan "İşçilerin hakkı olan kıdem tazminatını kendi ceplerine istiyorlar. Bu durum işçilerin çıkardığı sesler sayesinde hep bir şekilde geri çekildi. Biz de Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği olarak başta kadın emekçilere, kadın işçilere, bütün emekçilere çağrımızdır. Kıdem tazminatımız için birlikte mücadeleye çağırıyoruz. Kıdem tazminatı işçilerin geleceğe dair umudu ve patrona karşı elindeki gücüdür. Kıdem tazminatına yönelik saldırılar karşısında fabrikalarda, işyerlerimizde elimizden alınmak istenen geleceğimiz için birleşelim ve kıdemimize sahip çıkalım" diye konuştu.


İlgili haberler
Kıdem tazminatı kadın işçiler için neden önemli?

Kocaeli’den Ebru Yiğit kıdem tazminatının gaspını, bu gaspın kadınları nasıl etkileyeceğini ve işçil...

Kıdem tazminatı tek umudumuz, umudumuzu vermeyiz

Hükümet kıdem tazminatının fona devri planını sonbahara erteledi ancak gündeminden çıkarmış değil. M...

METAL İŞÇİSİ KADINLAR: Kıdem tazminatı bizim gelec...

Pandemi döneminde salgını önlemek yerine yine kıdem tazminatını fona devretme planları yapan iktidar...

Zaten mezarda emeklilik dayattınız, kıdemi de çok...

Kimisi zor koşullar altında çalışmaya kıdem hakkını düşünerek katlanıyor, kimisi kıdem tazminatını a...

İşçi kadınlar kıdem tazminatının gasbına öfkeli: Ç...

Kıdem tazminatının gasbı ile ağır koşullarda çalışan kadın işçiler daha ağır ve güvencesiz çalışma k...

GÜNÜN ÇAĞRISI: Kıdem tazminatıma dokunma

DİSK’e bağlı Gıda-İş Sendikası hazırladığı video ile ‘kıdem tazminatıma dokunma’ diyor.