Eski eşine sokakta şiddet uygulayan İbrahim Zarap’ın 18 yıla kadar hapsi isteniyor
Samsun’da beş yaşındaki kız çocuğunun önünde eski eşine öldüresiye şiddet uygulayan İbrahim Zarap hakkında hazırlanan iddianamede 18 yıla kadar hapsi istendi.

Samsun’da 3 yıl önce boşandığı Emriye Metoğlu’nu sokak ortasında, 5 yaşındaki çocuklarının gözü önünde, şiddete maruz bırakan İbrahim Zarap hakkındaki soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede “Kasten öldürmeye teşebbüs ve mala zarar verme” suçlarından Zarap hakkında 18 yıla kadar hapsi istendi. İddianamede Emriye Metoğlu’nun olay sırasında Zarap’ı uyararak ameliyatlı olduğu yere vurmamasını söylediği, ancak o bölgeye daha fazla vurduğuna yer verildi.

DHA’da yer alan habere göre kadına yönelik şiddet, 6 Mart’ta akşam saatlerinde Canik ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde meydana geldi. İbrahim Zarap, kendisinde kalan kızlarını teslim etmek için 3 sene önce boşandığı Emriye Metoğlu ile ilçe meydanında bir araya geldi. Zarap, burada kadına saldırdı. Zarap’ın, yere yığılan Metoğlu’na şiddet uyguladığı anlar, çevredekiler tarafından cep telefonu ile görüntülendi. Olayın ardından gözaltına alınıp tutuklanan Zarap hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. “Kasten öldürmeye teşebbüs ve mala zarar verme” suçlarından hakim karşısına çıkacak Zarap’ın 18 yıla kadar hapsi isteniyor.

İddianamede Emriye Metoğlu’nun olay sırasında Zarap’ı uyararak ameliyatlı olduğu yere vurmamasını söylediği, ancak o bölgeye daha fazla vurduğu belirtildi.

FAİL ‘ONU ÖLDÜRECEĞİM’ DEMİŞ

İddianamede yer alan görgü tanığı ifadelerine göre Zarap’ın, olay sırasında kendisine müdahale etmek isteyenlere dönerek, “Ailevi mesele, siz karışmayın. Ben bu işi burada bitireceğim, onu öldüreceğim” dediği de yer aldı.

Zarap’ın olay sonrası yapılan ölçümde 1.85 promil alkollü olduğu, tahlilin olaydan yaklaşık 47 dakika sonra alınmış olması sebebiyle olay anındaki alkol değerinin 2.00 promil olduğu da değerlendirildi. Zarap, olay sırasında cep telefonuna ulaşmaya çalışan Metoğlu’nun telefonunu da kırdığı için ‘mala zarar verme’ suçundan da yargılanacağı öğrenildi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Samsun'da E.M'yi sokak ortasında darbeden İbrahim...

Samsun'da İbrahim Zarap adlı erkek eski eşi E.M'yi sokak ortasında çocuğununun gözü önünde dakikalar...

Şiddete uğradığınızda neler yapabilirsiniz?

Şiddete uğrama ihtimaliniz varsa ya da şiddet dolu hayatınızı değiştirmek istersiniz ihtiyacınız ola...

2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı kadınla...

Editörlerimizden Elif Turgut soruyor, Sevda Karaca değerlendiriyor.