Evliliği boyunca şiddet görmesine rağmen boşanamıyor
Evliliği boyunca şiddet gören, 5 yıldır boşanmak için hukuk mücadelesi veren Meryem Karalök bir türlü boşanamıyor. Karalök, ‘Artık kurtulmak istiyorum’ diyor.

5 yıldır eşinden boşanmak için açtığı davanın peşinde olan Meryem Karalök, şiddet görmesine, tehditler almasına rağmen boşanamıyor. 3 yıl önce boşanmaya red kararı veren Adana 7’nci Aile Mahkemesi, evlilik birliğinin onarılamayacak şekilde sarsıldığını ispatlaması gerektiğini ifade ediyor. 5 yıldır hukuk mücadelesi veren Karalök, ise “Artık kurtulmak istiyorum” diye isyan ediyor.

‘DELİL YOK’ DİYORLAR, DARP RAPORLARIM EN BÜYÜK DELİL

Adana Adliyesi 1 Nolu Ek Hizmet binası önüne gelen Karalök, eşinin tehditlerinin devam ettiğini belirterek “Artık kurtulmak istiyorum. ‘Delil yok’ diyorlar. Elimdeki darp raporları ve uzaklaştırma kararları boşanmam için en büyük delil” diye tepki gösterdi.
Evliliği boyunca şiddet gördüğünü ve daha önce de şikayette bulunduktan sonra baskı ile evine geri dönmek zorunda kaldığını ifade eden Karalök, mahkemenin önceki şikayetinden vazgeçmesini gerekçe göstererek açtığı boşanma davasını reddetmesine tepki gösterdi. Elindeki mahkeme kararlarını gösteren Karalök, “Daha önce şikayetten vazgeçmemi gerekçe gösteriyorlar. ‘Delil yok’ diyorlar. Elimdeki darp raporları ve uzaklaştırma kararları boşanmam için en büyük delil” diye konuştu.

‘AFFETMEDİM, TEHDİTLE DÖNMEK ZORUDA KALDIM’

Boşanmak istediğini dile getiren Karalök, “Onu affetmişim, ben onu affetmedim. Tehditle döndüm eşimin yanına. Sürekli eşimden tehdit aldım. Çocuklarımı kaçırmakla tehdit etti beni. 5 yıldır koruma kararları, panik butonları kullandım” dedi.

‘TÜM KADINLAR SESİMİ DUYSUN’

Eşinin evliliği boyunca şiddet uyguladığını dile getiren Karalök, “17 sene şiddet gördüm, sıcak su ile yakıldım, kolum kırıldı, kablo ile dövüldüm, 4 buçuk aylık çocuğum karnımda öldü. Mahkemede eşimin suratına çanta fırlattım diye bana 3 bin lira para cezası verildi. Bu kadını savunmak değil. Ben boşanmak istiyorum. Tüm kadınlar sesimi duysun” dedi.


5 YILDIR BOŞANMAK İÇİN UĞRAŞIYOR
17 yıl evli kaldığı ve sistematik şiddet gördüğü Cerrah Karalök’ten boşanmak için 5 yıldır mücadele veren Meryem Karalök, son boşanma davasını 5 yıl önce açtı. Boşanma talebi geçtiğimiz yıl Adana 7’inci Aile Mahkemesi tarafından reddedildi. Mahkeme kararında davacının evlilik birliğinin onarılamayacak şekilde temelinden sarsıldığını, dalının bir kusurunu ispat edemediği gerekçeleri ile davanın reddedildi yazılı. Son olarak Yargıtay da verilen kararın usule ve kanuna uygun olduğuna karar verdi.
İlgili haberler
Boşanmak istediği için öldürülen kadınların adalet...

Eşlerinden boşanmak isteyen kadınların haberleriyle uyandık bu sabah da. Öldürme eylemi tasarlanmış,...

GÜNÜN FİLMİ: Viviane Amsalem'in Boşanma Davası

Evliliğin haham hakimlerin kontrolünde olması ve boşanmanın ancak kocanın rızasıyla mümkün olabilmes...

Kanada’da bir kadının boşanma mücadelesi

Mualla Kalaycı, Kanada’da yaşayan bir kadın. 2 çocuk annesi. 25 yıllık evli. Sorunlar yaşayınca boşa...