Farplas’ta fabrika önü direniş 3’üncü gününde
Farplas Otomotiv fabrikasında hakları için direnen işçilerin fabrika önündeki mücadelesi 3’üncü gününde destek ziyaretleriyle sürüyor.

Farplas’ta işten atılan işçilerin geri alınması ve sendika hakları için direnen işçiler mücadelelerini sürdürüyor. Fabrika önünde “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Direne direne kazanacağız” ve “Yaşasın kadın dayanışması” sloganları atan işçiler, halaylar çekiyor. İşçilere destek ziyaretleri sürüyor.

‘BİRLİK OLAN KAZANIYOR’

Metal İşçisinin Sesi adına konuşan temsilci de “Eylemlerimiz hepsi meşru olduğu kadar yasal. Ama patronlar bizim bu haklarımızı çiğnemeye devam ediyor. Arkadaşlarına utanmazca devleti de almışlar. Suç işleyen patronlar olduğu halde hakkını arayan sizlerin üzerine geliyor devletin gücü. Bu devran işçilerin mücadelesiyle değişecek” diye konuştu.

Ardından Gençlik Meclisleri, İstanbul KHK’lılar Platformu, Dostluk ve Kültür Derneği, Kaldıraç, 4. Vardiya, Devrimci Duruş, SODAP, TOMİS, BDSP adına yapılan ziyarette grup adına yapılan açıklamada “Sermaye sınıfı saldırılarını pervasızca sürdürüyor. Ama artık devran döndü. İşçiler, emekçiler geleceklerine sahip çıkmak için sokaktalar. İşçi sınıfı kendi yolunu, kendi mücadelesini seçtiği zaman, birlik olan kazanıyor. Tek yapacağımız şey işçi sınıfının birliğini sağlamak, mücadeleyi yükseltmektir” denildi.

Fotoğraflar: Hasret Gültekin Kozan/Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Farplas’ta kapı önü direnişi 2. gününde

Kapı önünde sürdürülen Farplas direnişi 2. gününde de kararlılıkla devam ediyor. Mitsuba ve Baldur i...

Farplas işçisi direnişi fabrika önüne taşıdı

Atılan işçilerin geri alınması ve sendika hakları için mücadelelerini sürdüren Farplas işçileri, dir...

Eski Farplas işçisi: Sakın bu mücadeleyi bırakmayı...

Eski bir Farplas işçisi, sendikal hakları için mücadele veren Farplas işçilerine mesaj yolladı: Sakı...