Fatma Altınmakas davası: Cinayetin faili tek kişi değil
Fatma Altınmakas’ı katleden Kazım Altınmakas’ın yargılandığı davanın duruşmasında avukat Mir Bedirhan Ayaz, ‘Bu cinayet failinin tek kişi olmadığını biliyoruz’ dedi.

Muş’un Malazgirt ilçesinde 14 Temmuz 2020’de Fatma Altınmakas’ı katleden Kazım Altınmakas’ın tutuklu yargılandığı davanın 9’uncu duruşması Patnos Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Davaya müdahillik talebinde bulunan Van ve Muş Barosunun talepleri mahkeme tarafından reddedildi.

Duruşmaya SEGBiS ile katılan sanık Kazım Altınmakas mağdur olduğunu belirterek, tahliyesini istedi.

AVUKAT AYAZ: BU POLİTİK BİR CİNAYETTİR

Altınmakas’ın avukatı ve aynı zamanda kardeşi Mir Bedirhan Ayaz, soruşturmanın baştan sona haksız ve hukuksuz bir biçimde ilerlediğini söyledi.

Av. Ayaz, “Benim kardeşim ve aynı zamanda müvekkilim aile meclisinin aldığı kararla bizzat Kazım tarafından katledilmiştir. Bu cinayet failinin tek kişi olmadığını, toplumsal baskıyla bu cinayetin gerçekleştiğini biliyoruz. Diğer faillerin de bu dosyaya müdahil olması için çaba gösteriyoruz. Biz, bu politik cinayetin açığa çıkması için elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz” diye konuştu.


DURUŞMA ERTELENDİ

Savunmaların ardından mahkeme, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı 6 Ekim tarihine erteleyerek, Kazım Altınmakas’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Haber-Fotoğraflar: MA

İlgili haberler
Öldürülen Fatma Altınmakas‘ın şikayeti, Kürtçe ter...

Muş‘ta tecavüze uğradıktan sonra öldürülen Fatma Altınmakas‘ın jandarma karakoluna şikayette bulunma...

Fatma Altınmakas davası| Fatma hakkında ölüm karar...

Kaynının tecavüzüne maruz kalan Fatma Altınmakas’ı aile kararı ile katleden eşinin yargılandığı dava...

Fatma Altınmakas 'aile kararıyla' katledilmiş

Fatma Altınmakas cinayetine ilişkin açılan davanın ilk duruşması görüldü. Sinan Altınmakas, Fatma Al...