Foça Barış Kadınları: Yeni yıl barış, kardeşlik, umut yılı olsun
Foça Barış Kadınlarının etkinliğine katılan kadınlara 2024 yılından beklentilerini sorduk.

Artan savaş ve şiddete karşı bir araya gelen Foça Barış Kadınları geleneksel olarak her yıl gerçekleştirdikleri yeni yıl etkinliğini bu yıl da sürdürdü. Foça Barış Kadınlarının (FBK) çağrısıyla “Yeni yıl dileğimiz barış, adalet, iş, aş, sağlık” ve “İlle de barış ille de demokrasi ille de adalet” pankartlarının altında bir araya gelen kadınlar, evlerinde yaptıkları kurabiyelere dilek notları yazarak Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanı’nda halka dağıttı. Foça Barış Kadınlarının etkinliğine katılan kadınlara 2024 yılından beklentilerini sorduk.


‘BARIŞ KAZANSIN, ŞİDDET OLMASIN’

Filiz Kardam

Geçen yılı ne kadar kötü geçse de yeni yıla biraz neşeli girmek için bu etkinliği düzenlediklerini belirten Emekli Akademisyen ve Foça Barış Kadınlarında çalışma yürüten Filiz Kardam, “Yeni yılla ilgili dilekleri ellerimizle hazırladığımız kurabiyelerle birlikte halka dağıtıyoruz. Dileklerini beğenirlerse hazırladığımız dilek ağacına asıyorlar. Benim 2024 yılından dileğim sevgi kazansın, barış kazansın, yoksulluklar aşılsın, kötülükler ortadan kalksın, kadına şiddet olmasın, daha vicdanlı daha demokratik yönetsinler istiyorum” dedi.

‘KENDİMİZİ İFADE EDEBİLELİM’

Fatma Başyiğit

Her yılın sonunda bir önceki yılı gözden geçirdiklerini ve bu etkinliği gerçekleştirdiklerini belirten Fatma Başyiğit, “Öncelikle kaybettiğimiz ümitlerimizin yeşermesini istiyoruz. Bize dayatılan hissettirilen geleceksizlikten bıktık. En önemlisi de kendimizi ifade etme hakkımızı talep ediyoruz. Elbette kadına yönelik artan şiddetin ve çocuk tacizlerinin durmasını istiyoruz” diye konuştu.

Güler Sandallı

Yıllardır yapılan bu etkinliği çok değerli bulduğunu söyleyen Güler Sandallı ise, “2024 yılından keşke güzel şeyler beklediğimizi söyleyebilsem fakat maalesef böyle bir beklentim yok. Umutlarımız yeşersin diye bekliyoruz” dedi.

‘ŞİDDET SON BULSUN’

Şebnem Bitik

Her yıl olduğu gibi bu yıl da el emeklerini ve dileklerini Foçalılarla buluşturduklarını söyleyen Şebnem Bitik de “Hem ülkemiz hem dünya için adalet, barış ve eşitlik taleplerimizi dile getiriyoruz. Her alanda her konuda şiddetin son bulmasını, çevrenin ranta kurban edilmemesini, insan dışındaki canlılarında yaşam hakkının korunmasını diliyoruz” derken, görüşünü aldığımız Zarif Kılıç ise, “2024 yılından barış ve ucuzluk bekliyorum” dedi.

‘CEZAEVİNDE TUTULANLAR SERBEST BIRAKILSIN’

2023 yılını ülke açısından değerlendirdiğinde sözün bittiği yerde olduğunu ifade eden Güzin Tümer, “2024 yılı için bu ülkeye hak, hukuk, adalet ve barışın gelmesi en büyük dileğim. Kendim için bir şey dilemek yerine ülkemiz için istediğim ise bir an önce huzura kavuşması ve düşünceleri nedeniyle cezaevinde tutulan herkesin serbest bırakılmasını istiyorum” diye konuştu.

Fotoğraflar: Ramis Sağlam/Evrensel

İlgili haberler
Kadınlar yeni yıl dileklerini Ekmek ve Gül ile pay...

Yeni yıla doğru giderken kadınlar, dileklerini Ekmek ve Gül ile paylaştı

Evde, işte, yeni yılda kız kardeşliğimiz var…

2023’ün son dergisinin sayfalarını çevirirken 2024’ü bol dayanışma, örgütlenme ve kazanımla düşleyel...

Gazzeli May ve Raina: Kendi topraklarımızda özgürl...

Bugün Batı Şeria'da yaşayan Gazzeli May ve Raina Evrensel'e konuştu: Yüz yıldan fazla süren sömürgec...